pati334 Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Witam!Mam pewien poważny problem, miałam wypadek miesiac temu, auto miałam ubezpieczone w hestii OC oraz AC.Po wypadku zgłosiłam natychmiast szkodę za dwa dni zglosił się rzeczoznawca z hestii obejrzał auto porobił zdjęcia powypisywał szkody! stwierdził ze forma rozliczenia to szkoda całkowita poinformował mnie ze auta sie nie oplaca naprawiac ze bedzie ono niebezpieczne do jazdy po naprawie bo sa duze szkody! Zostawił mi papiery ze swoich oględzin gdzie napisał "szkoda całkowita" w rozmowie mi powiedział abym auto sprzedała sobie na części! Ja po ogledzinach wystawiłam auto i sprzedałam! Pare dni temu pani z Hestii zadzwoniła prosząc o numer konta na wplate pieniedzy! po moim zapytaniu ile? odpowiedziała ze 4950zł odrazu zapytalam czemu tak mało powiedziała ze rzeczoznawca drugi który oglądał zdjecia i zapoznał sie z raportem wczesniejszym stwierdził ze naprawa wchodzi w gre i jednak to nie bedzie szkoda calkowita tylko naprawa! oczywiscie drugi rzeczoznawca ktory tak stwierdził sugerował sie tylko zdjęciami które otrzymał i raportem nie widział auta na zywo! auta które nie odpala! Teraz powiedzieli mi ze nie powinnam sie sugerowac pismem ktore otrzymałam bo w rzeczywistosci kto inny zajmował sie wyceną i nie powinnam pochopnie auta sprzedawac:( wiec nie wiem co mam zrobic jestem stratna:( prosze o porade co moge zrobic w takiej aytuacjiczy to jest zgodne jak mnie potraktowali?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof1 Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 Powinna Pani ustalić na jaką kwotę wyceniono wartość rynkową pojazdu,wartość wraku.Następnie możemy poinformować iż nie zgadzamy się z wyceną a nawet zlecić wycenę niezależnemu rzeczoznawcy.Pozostałości nie radzę w tej chwili sprzedawać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ergo-Hestia Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 Przed podjęciem radykalnych kroków zapraszam do skorzystania z adresu skargi@hestia.pl, specjalnie dedykowanego przez Ergo Hestię tego typu sprawom. Jestem pracownikiem Biura Reklamacji Ergo Hestii i chętnie pomogę w uzyskaniu wszelkich niezbędnych wyjaśnień. Napisz proszę na ww. ades wpisując w temacie hasło FORUM, nie zapomnij proszę podać nr szkody oraz imienia i nazwiska. Polecam również pozostałym forumowiczom. Pozdrawiam serdecznie, Justyna Szymańska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now