Andmax Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 Mam pytanko?? Jestem ubezpieczony tylko w ZUS-ie po pracy wykręciłem sobie kolano, okazało się że mam naciągnięte wiązadła. Na 15 dni wsadzono mnie w gips, a potem dostałem jeszcze 9 i 11 dni na rehabilitację (tj rozruszanie nogi), czy w tym przypadku należy mi się jakieś odszkodowanie od ZUS-u?? Jeśli tak to co dalej?? dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
postrzelony Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 NIE ,PONIEWAZ W UBEZPIECZENIU WYPADKOWEMU ,KTÓRE PŁĄCI PRACODAWCA DO ZUS PODLEGAJA TYLKO WYPŁĄCIE ODSZKODOWANIA ZA WYPADEK W PRACY WIEC NIE DA RADY:/MOZESZ UBIEGAC SIE TYLKO O ODSZKODOWANIE Z PZU jezeli opłącasz indywidualnie skłądki nas takie ubezpieczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
postrzelony Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 wypadek w drodze do pracy lub z pracy jezeli sa swiadkowei to moze byc wypłącone z zakłądu jako 100PROPCENTOWY ZASIŁEK CHOROBOWY JEZELI bhp - spisze protokół na podstawioe jakis swiadow ,ale z tego tytułu nie ma odzkodowabnia i jest to wypłącone z wynagfrodzenia chorobowego lubzasiłku chorobowegp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now