nadszyszka Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam, 7 miesięcy temu mój mąż uległ śmiertelnemu wypadkowi w czasie wykonywania obowiązków służbowych. Z niewiadomych przyczyn - prawdopodobnie zaśnięcie, maż zjechał na lewy pas drogi i zderzył się czołowo z nadjeżdżającym z przeciwka tirem. ZUS odmówił uznania wypadku jako wypadku przy pracy i odmówił wypłaty odszkodowania.-, uzasadniając odmowę brakiem przyczyny zewnętrznej. Czy rzeczywiście nie należy nam się odszkodowanie z tytułu takiego wypadku oraz renta wypadkowa dla dzieci? Proszę o pomoc- za tydzień mam sprawę w sądzie z tego tytułu i nie wiem jak ją poprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Szkoda, ze dopiero zajrzalam na forum.. Wazne bylo, czy byla szansa na stwierdzenie, ze byla jakas przyczyna zewnetrzna owego zasniecia, moze przemeczenie wynikajace z nadmiernego czasu pracy? Moze brak aktualnych badan profilaktycznych? To trzebaby wykazac. Jak sie sprawa skonczyla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Co napisano w protokole powypadkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi