nadszyszka Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Witam, 7 miesięcy temu mój mąż uległ śmiertelnemu wypadkowi w czasie wykonywania obowiązków służbowych. Z niewiadomych przyczyn - prawdopodobnie zaśnięcie, maż zjechał na lewy pas drogi i zderzył się czołowo z nadjeżdżającym z przeciwka tirem. ZUS odmówił uznania wypadku jako wypadku przy pracy i odmówił wypłaty odszkodowania.-, uzasadniając odmowę brakiem przyczyny zewnętrznej. Czy rzeczywiście nie należy nam się odszkodowanie z tytułu takiego wypadku oraz renta wypadkowa dla dzieci? Proszę o pomoc- za tydzień mam sprawę w sądzie z tego tytułu i nie wiem jak ją poprowadzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Szkoda, ze dopiero zajrzalam na forum.. Wazne bylo, czy byla szansa na stwierdzenie, ze byla jakas przyczyna zewnetrzna owego zasniecia, moze przemeczenie wynikajace z nadmiernego czasu pracy? Moze brak aktualnych badan profilaktycznych? To trzebaby wykazac. Jak sie sprawa skonczyla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur1 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Co napisano w protokole powypadkowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now