Junior Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Właśnie dostałem odmowę wypłacenia odszkodowania przez Hestię. Jestem uczniem. Któregoś dnia po lekcjach wracałem spokojnie do domu 2 "dresów" próbowało mnie okraść jeden mnie uderzył i złamał mi nos. Byłem w szpitalu niestety okazało się też że zrobił się krwiak w nosie, dosyć bolało gdy na żywca przecinali mi go aby krew i ropa zeszły. Wszystkie papiery zaniosłem i miałem nadzieję że nie będzie problemu... Dziś gdy dostałem pismo, napisano mi że to zdarzenie nie zostało zgłoszone na policję i dlatego nie wypłacono mi odszkodowania. Co mam zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9021964 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 to jest nasze zakichane prawo.Trzeba było powiedzieć , że sam się przewróciłeś i tyle, teraz prawdopodobnie już to sie nie uda, sorry,Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr2707 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Ja bym zgłosił skargę do RZecznika Ubezpieczonych z prośbą o zajęcie się tą sprawą . Nie jestem pewien ale wydaje mi się że nie powinni odmówić . Jeśli np przewróciłbyś się i wtedy byłoby wszystko ok i dostałbys odszkodowanie to fakt niezawiadomienia policji po pobiciu nie powinnien byc przyczyną odmowy . Sam fakt że wypadek miał miejsce powinnien wystarczyć i potwierdzenie w postaci dokumentacji medycznej. I szpital chyba też powinnien powiadomić policję że zgłosił się do nich pacjent który został pobity . Ale najlepiej jakbyś do Rzecznika Ubezpieczonych to zgłosił i poprosił o zajęcie się tą sprawą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi