Junior Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Właśnie dostałem odmowę wypłacenia odszkodowania przez Hestię. Jestem uczniem. Któregoś dnia po lekcjach wracałem spokojnie do domu 2 "dresów" próbowało mnie okraść jeden mnie uderzył i złamał mi nos. Byłem w szpitalu niestety okazało się też że zrobił się krwiak w nosie, dosyć bolało gdy na żywca przecinali mi go aby krew i ropa zeszły. Wszystkie papiery zaniosłem i miałem nadzieję że nie będzie problemu... Dziś gdy dostałem pismo, napisano mi że to zdarzenie nie zostało zgłoszone na policję i dlatego nie wypłacono mi odszkodowania. Co mam zrobić ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
9021964 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 to jest nasze zakichane prawo.Trzeba było powiedzieć , że sam się przewróciłeś i tyle, teraz prawdopodobnie już to sie nie uda, sorry,Kris Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr2707 Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Ja bym zgłosił skargę do RZecznika Ubezpieczonych z prośbą o zajęcie się tą sprawą . Nie jestem pewien ale wydaje mi się że nie powinni odmówić . Jeśli np przewróciłbyś się i wtedy byłoby wszystko ok i dostałbys odszkodowanie to fakt niezawiadomienia policji po pobiciu nie powinnien byc przyczyną odmowy . Sam fakt że wypadek miał miejsce powinnien wystarczyć i potwierdzenie w postaci dokumentacji medycznej. I szpital chyba też powinnien powiadomić policję że zgłosił się do nich pacjent który został pobity . Ale najlepiej jakbyś do Rzecznika Ubezpieczonych to zgłosił i poprosił o zajęcie się tą sprawą . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now