Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Staw skokowy i podudzie

Vasili
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

15 kwietnie doznałem złamania stawu skokowego i podudzia bez przesunięcia.Gips nosze już 2 tygodnie i jutro na pierwszą kontrole i tak sie zastanawiam czy pozbędę sie tego gipsu a dostane cos innego? Mam 17 lat.

Z góry dziękuję za pomoc.

Marne szanse kolego na zdjęcie gipsu. Kontrola po 2 tygodniach od złamania polega na kontroli położenia odlamów i prawidłowości założonego opatrunku gipsowego. Ale głowa do góry bo ten szczęśliwy dzień niebawem nadejdzie. Najlepiej wypytać lekarza na ile czasu gipsik jest Tobie przeznaczony. Zdrówka życzę!

• 3 tygodnie później...

Jak tam kolego wizyta?

Ja złamałem lewą podudzia 5 maja. Wizytę kontrolną mam za tydzień czyli 3 tygodnie od założenia gipsu. Jak do tej pory wszystko było w porządku, ale dzisiaj koło 2 razy miałem sytuację, że kula mi się poślizgnęła i szarpnąłem nogą co skończyło się bólem niestety, ale całe szczęście o nic nie uderzyłem. Teraz dość mocno mnie noga boli i mimo, że już mi nie puchnie jak wcześniej nie mam pojęcia jak mam ją ułożyć.

Jeżeli chodzi o termin zdjęcia gipsu, lekarz na początku powiedział mi, że 5 do 6 tygodni zrasta się strzałka i tyle wymagany jest gips. Więc przy dobrych wiatrach za 3 tygodnie będę mógł już włożyć drugiego buta.

Nie wiem jednak czy podczas tego szarpnięcia nic mi się nie osunęło. Niby pobolało kilka minut i zapomniałem o tym, ale teraz ból mi się nasilił. Wcześniej wieczorami mnie bolała delikatnie, ale dzisiaj troszkę mnie to niepokoi. Jak jutro rano obudzę się z bólem to zamiast do szkoły obieram kierunek na szpital ...

Pozdrawiam, zdrowia życzę.

• 5 miesięcy temu...
gispu na pewno jeszcze się nie pozbedziesz a pozniej z pewnością czeka CIe rehabilitacja, ja w takim przypadku polecam odwiedzić dobre centrum rehabilitacji, ja sprawdziłam jedno w gdansku, właściciel nazywa się "Zaglaniczny" i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru