Vasili Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Witam15 kwietnie doznałem złamania stawu skokowego i podudzia bez przesunięcia.Gips nosze już 2 tygodnie i jutro na pierwszą kontrole i tak sie zastanawiam czy pozbędę sie tego gipsu a dostane cos innego? Mam 17 lat.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Marne szanse kolego na zdjęcie gipsu. Kontrola po 2 tygodniach od złamania polega na kontroli położenia odlamów i prawidłowości założonego opatrunku gipsowego. Ale głowa do góry bo ten szczęśliwy dzień niebawem nadejdzie. Najlepiej wypytać lekarza na ile czasu gipsik jest Tobie przeznaczony. Zdrówka życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_ Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Jak tam kolego wizyta?Ja złamałem lewą podudzia 5 maja. Wizytę kontrolną mam za tydzień czyli 3 tygodnie od założenia gipsu. Jak do tej pory wszystko było w porządku, ale dzisiaj koło 2 razy miałem sytuację, że kula mi się poślizgnęła i szarpnąłem nogą co skończyło się bólem niestety, ale całe szczęście o nic nie uderzyłem. Teraz dość mocno mnie noga boli i mimo, że już mi nie puchnie jak wcześniej nie mam pojęcia jak mam ją ułożyć.Jeżeli chodzi o termin zdjęcia gipsu, lekarz na początku powiedział mi, że 5 do 6 tygodni zrasta się strzałka i tyle wymagany jest gips. Więc przy dobrych wiatrach za 3 tygodnie będę mógł już włożyć drugiego buta. Nie wiem jednak czy podczas tego szarpnięcia nic mi się nie osunęło. Niby pobolało kilka minut i zapomniałem o tym, ale teraz ból mi się nasilił. Wcześniej wieczorami mnie bolała delikatnie, ale dzisiaj troszkę mnie to niepokoi. Jak jutro rano obudzę się z bólem to zamiast do szkoły obieram kierunek na szpital ... Pozdrawiam, zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreta Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 gispu na pewno jeszcze się nie pozbedziesz a pozniej z pewnością czeka CIe rehabilitacja, ja w takim przypadku polecam odwiedzić dobre centrum rehabilitacji, ja sprawdziłam jedno w gdansku, właściciel nazywa się "Zaglaniczny" i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi