radon100 Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Witam, Mam pytanko. Czy istnieje jakaś wspólna baza danych ubezpieczonych, którzy ulegli wypadkowi?A przez to firmy ubezpieczeniowe wiedzą, że np. wcześniej dostałem odszkodowanie z innego TU i za co... Mam naderwane więzadło krzyżowe przednie i przyznano mi ok pół roku temu 10% (HDI - Gerling) od NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków).Teraz jestem ubezpieczony w Compensa (NNW). Jestem przekonany, że to moje więzadło się zerwie (oczywiście w wypadku )Czy muszę informować Compense, że jakiś czas temu uległem wypadkowi i przyznano mi odszkodowanie.Jeśli to powiem, to przypuszczam, że nic mi nie przyznają albo tylko niewiele procent, gdyż przy ustalaniu odszkodowania będzie brany pod uwagę stan mojego kolana (naderwane więzadło). Z góry dziękuję Wszystkim za odpowiedź!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrus33 Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 likwidator z określonej sprawy morze wysłać zapytanie do innych ubezpieczycieli czy spotkali się z tą sprawąnie ma wspólnej bazy jeśli o to pytasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
radon100 Posted April 23, 2010 Author Share Posted April 23, 2010 Wielkie dzięki za odpowiedź!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Tak postawione pytanie rodzi podejrzenie zamiaru wyłudzenia odszkodowania, grozi za to odpowiedzialność karna, a to forum nie jest od podpowiadania nieuczciwych rozwiązań tylko od pomagania!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now