Jump to content
Forum Odszkodowania

Czy firmy ubezpieczeniowe się porozumiewają? Wspólna baza danych???

radon100
 Share

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanko. Czy istnieje jakaś wspólna baza danych ubezpieczonych, którzy ulegli wypadkowi?

A przez to firmy ubezpieczeniowe wiedzą, że np. wcześniej dostałem odszkodowanie z innego TU i za co...

Mam naderwane więzadło krzyżowe przednie i przyznano mi ok pół roku temu 10% (HDI - Gerling) od NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków).

Teraz jestem ubezpieczony w Compensa (NNW). Jestem przekonany, że to moje więzadło się zerwie (oczywiście w wypadku :))

Czy muszę informować Compense, że jakiś czas temu uległem wypadkowi i przyznano mi odszkodowanie.

Jeśli to powiem, to przypuszczam, że nic mi nie przyznają albo tylko niewiele procent, gdyż przy ustalaniu odszkodowania będzie brany pod uwagę stan mojego kolana (naderwane więzadło).

Z góry dziękuję Wszystkim za odpowiedź!!!!!!!!!!!!!!!

likwidator z określonej sprawy morze wysłać zapytanie do innych ubezpieczycieli czy spotkali się z tą sprawą

nie ma wspólnej bazy jeśli o to pytasz

Tak postawione pytanie rodzi podejrzenie zamiaru wyłudzenia odszkodowania, grozi za to odpowiedzialność karna, a to forum nie jest od podpowiadania nieuczciwych rozwiązań tylko od pomagania!!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...