radon100 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witam, Mam pytanko. Czy istnieje jakaś wspólna baza danych ubezpieczonych, którzy ulegli wypadkowi?A przez to firmy ubezpieczeniowe wiedzą, że np. wcześniej dostałem odszkodowanie z innego TU i za co... Mam naderwane więzadło krzyżowe przednie i przyznano mi ok pół roku temu 10% (HDI - Gerling) od NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków).Teraz jestem ubezpieczony w Compensa (NNW). Jestem przekonany, że to moje więzadło się zerwie (oczywiście w wypadku )Czy muszę informować Compense, że jakiś czas temu uległem wypadkowi i przyznano mi odszkodowanie.Jeśli to powiem, to przypuszczam, że nic mi nie przyznają albo tylko niewiele procent, gdyż przy ustalaniu odszkodowania będzie brany pod uwagę stan mojego kolana (naderwane więzadło). Z góry dziękuję Wszystkim za odpowiedź!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 likwidator z określonej sprawy morze wysłać zapytanie do innych ubezpieczycieli czy spotkali się z tą sprawąnie ma wspólnej bazy jeśli o to pytasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radon100 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Wielkie dzięki za odpowiedź!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Tak postawione pytanie rodzi podejrzenie zamiaru wyłudzenia odszkodowania, grozi za to odpowiedzialność karna, a to forum nie jest od podpowiadania nieuczciwych rozwiązań tylko od pomagania!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi