Diabel Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam!!!Dnia 25 sierpnia br. mialem wypadek motocyklowy z samochodem, niby moja wina, gdzie to jest totalna bzdura... doznalem urazu lewej nogi czyli czesciowego uszkodzenia wiezadla rzepki lewej. Rana penetrujaca do stawu kolanowego, czesciowe uszkodzenie miesnia prostego uda lewego i glowy bocznej miesnia czworoglowego. (ponad 80 szwow mialem na nodze ;()Noga sie juz wyleczyla teraz walcze ze stopa bo mam uszkodzony nerw strzalkowy...czyli opadajaca stopa musze biegac w ortezie zeby normalnie chodzic... po tym leczeniu, jak myslicie na jakie odszkodowanie moge liczyc?????? pamietajac ze jestem uczniem i tylko ubezpieczony w szkole.... Piszcie jak najwiecej...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Musisz sobie tabele znaleźć i sprawdzić jaki procent dają za tego typu uraz .Poszukaj odpowiedniej tabeli od Twojego ubezpieczyciela (PZU ?) i tam sprawdź...A konsekwencje wypadku faktycznie niezbyt ciekawe jak mamy rozumieć "niby moja wina " ?Ty prowadziłeś samochód i w coś wjechałeś czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabel Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 WitamDziekuje za odpowiedz . "Niby moja wina", gdy policja przyjechala na miejsce zdarzenia, mnie juz niebylo zabralo mnie pogotowie a sprawca wypadku byl ze swoimi swiadkami i zeznal wszystko przeciwko mnie a ja doskonale pamietam ten wypadek, zreszta slady chamowania doskonale wskazuja jak ten kierowca sie zachowal ze zamiast na swoj pas ruchu uciekac, to odbil na moja strone... ja prowadzilem skuterem on samochodem i doszlo do czołowego zderzenia, gdy policja do mnie przyjechala to bylo juz po wszystkim, chcialem sie sadzic ale odradzil mi... dostalem mandat wysokosci 100zl i 6 punktow... a czemu mi odradzi poniewaz niemialem swiadkow a on mial pasazerow w samochodzie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marick Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 No miałem dość podobną sytuację do Twojej niestety takie życie , potem chciałem sobie link4 z własnego AC zlikwidować szkodę autka no i zaczęły się schodki i klocki nic ciekawego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabel Opublikowano 30 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Maricka wile czasu Ci sie wyleczyła noga? a miales ten sam problem ze stopa? ile $$$ wyciagneles za odszkodowanie bo tyle kasy na lekarstwa poszlo ze chociaz bym chcial zeby sie zwrucilo i noga doszla do sprawnosci pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marick Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Wiesz co diabeł noga się do tej pory jeszcze leczy niestety i pewnie już nigdy nie będzie tak sprawna jak kiedyś choć mam nadzieje że będzie inaczej , ze stopą miałem na początku małe problemy ale teraz już jest ok , gorzej z kolanem jeszcze pochodzę sobie na rehabilitacje do miłych pań rehabilitantek , a odszkodowanie ze swojego nnw dostanę ale ile to jeszce nie wiem komisje mam to wtedy podam .... Pozdrawiam i zdrówka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabel Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 mi sie kolano wyleczylo i jest wszystko ok, tylko mam nerw strzalkowy uszkodzony i ze stopa mam problem nosze orteze na stope, i rehabilitacja ale to nic mi niedaje, jezeli poprawy do 22grudnia niebedzie to wtedy mnie zabieg czeka, rozwniez zycze szybkiego powrotu do zdrowia Pozro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348172 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jeśli chcesz występować o odszkodowanie z polisy NW - to najpierw sprawdź, czy masz taką opcję w polisie. W polisach NW zazwyczaj jest wzmianka, że jeśli zostałeś poszkodowany w wypadku drogowym i uznano Cię za sprawcę - to nie należy się odszkodowanie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwoj54 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Cześć a moze Ty mi coś podpowiesz, we wrześniu ubiegłego roku potrącil mnie samochód firmowy na placu zakładu, w którym pracuję. Urazy to stłuczenia mięśni ud, uszkodzenie biodra w okolicy kaletki krętarza większego oraz urazy łokcia. Byłam 33 dni na zwolnieniu lekarskim, rehabilitowana przez rok , również leczenie sanatoryjne. W dodatkowych badaniach stwierdzono torbiele dołu podkolanowego oraz dołu łokciowego co może oznaczać iż są one pourazowe / choć nie musza/ akurat tam gdzie stwierdzono doznałam największego urazu. Rehabilitacja częsciowo przywróciła dotychczasowa sprawnośc fizyczną. Dalsze zalecenia lekarskie to rehabilitacja oraz leczenie neurologiczne. Czy mogę liczyć na odszkodowanie z firmy ubezpieczeniowej ubezpieczenia prywatnego oraz z OC sprawcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabel Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witaj bwoj54Juz wiele sie dowiadywalem ale, jezeli to nie z Twojej winy to jak najbardziej mozesz, nawet za lekarstwa zwruca Ci pieniadze, jezeli posiadasz na to faktury, skladac wnioski niezaszkodzi, ja juz sie lecze pol roku jak narazie i w polowie grudnia bede wiedzial czy bede mial przeprowadzony zabieg nogi, w chwili obecnej mam rehabilitacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi