Jump to content
Forum Odszkodowania

Złamany nos podczas koncertu -odszkodowanie?

agatab
 Share

Recommended Posts

Wczoraj uczestniczylam w koncercie. Stalam przy samych barierkach gdy nagle z tylu jakis chlopak spadl na mnie (z tylu nosili go na rekach,ponad tlumem,a kolo mnie go nie zlapali,pozatym bylo to blisko sceny) i uderzylam nosem i w barierke. Krew sie polala, na miejscu zero pomocy medycznej,z tlumu wyciagali mnie ochroniarze.

Wezwano karetke - zlamanie nosa z przemieszczeniem.

Czy moge domagac sie jakiegos odszkodowania? Jak postepowac?

no ja napewno nie jestem odpowiedzialna za to,ze jakis chlopak spadl mi na glowe ,a ochrona pozwolila na takie zachowania. (tak wiec-ochrona).

Możesz domagać się odszkodowania od organizatora imprezy - odpowiedzialnego za zapewnienie bezpieczeństwa uczestnikom. Zgłoś roszczenie do niego opisując krótko zdarzenie.

Organizator imprezy zazwyczaj zawiera umowę ubezpieczenia OC - albo obowiązkowego (OC organizatora imprezy masowej) albo dobrowolnego (OC organizatora imprezy nie podlegającej obowiązkowemu ubezpieczeniu lub OC z tytułu prowadzonej działalności) - oczywiście obowiązkowe - musiał mieć, dobrowolne - niekoniecznie.

Jeżeli zawarł taką umowę - wskaże Ci Ubezpieczyciela i nr polisy. Możesz wtedy zgłosić szkodę już do TU.

Jeżeli nie - będziesz musiała boksować się z organizatorem.

Pamiętaj, że ciężar dowodu spoczywa na Tobie - Ty musisz udowodnić zasadność swojego roszczenia.

Mój przedmówca ma rację powinnaś domagać się odszkodowania od organizatora imprezy. Powinnaś poszukać firmy, która specjalizuje się w odzyskiwaniu odszkodowania. Pobierają % od tego co uzyskają, ale mają doświadczenie i jeśli ylko będzie taka możliwość z pewnością je dla Ciebie uzyskają.