ewa61 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Corka na lekcji wf-u zlamala prawa reke,jest nieubezpieczona w szkole,czy moge ubiegac sie o odszkodowanie z mojego ubezpieczenia -przeciez dzieci uczace pozostajace na utrzymaniu rodzicow korzystaja z ich ubezpieczenia zdrowotnego.Ja posiada tez ubezpieczenie indywidualne kontynuowane w pzu. Czy moge jeszcze ubezpieczyc dziecko indywidualnie od NW (zlamala reke 30.04.2010 miala skladana reke operacyjnie opuscila szpital 2.05.br),by moc ubiegac sie o odszkodowanie.Co moge w mojej sytuacji zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Ubezpieczenie zdrowotne, którym jest objęte Pani dziecko uprawnia wyłącznie do świadczeń opieki zdrowotnej, a nie do świadczeń z ubezpieczenia społecznego. Inna rzeczą jest natomiast ubezpieczenie indywidualne - jeżeli ogólne warunki ubezpieczenia oraz umowa ubezpieczenia, którą Pani podpisała obejmuje również członków rodziny to prawdopodobnie dziecko będzie mogło skorzystać z tego ubezpieczenia. Po wypadku nie jest już możliwe takie ubezpieczenie dziecka od NNW, aby mogło skorzystać ze świadczenia z tytułu wypadku, który już się wydarzył. Po pierwsze nikt nie ubezpieczy dziecka na okres przypadający przed podpisaniem umowy, a po drugie taka umowa byłaby nieważna z mocy prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi