an.nie Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Witam i proszę o podpowiedź. 24 marca br zgłosiłam do PZU wniosek dot wypadku samochodowego. Jest to NW z mojej polisy ubezpieczeniowej. Do dziś dnia czyli 05.05 nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, co dalej robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Ponaglić do zakończenia likwidacji szkody oraz wezwać do zapłaty odsetek ustawowych za opóźnienie, wyznaczając zarazem termin do zapłaty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
an.nie Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 Dziękuję za radę ale jakiego terminu się trzymać? co ich obowiązuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Zakład ubezpieczeń ma 30 dni na likwidację szkody licząc od dnia zgłoszenia. Po upływie tego terminu można już liczyć odsetki ustawowe za opóźnienie. Jedynie w uzasadnionych przypadkach możliwe jest przedłużenie postępowania, ale nie dłużej niż 90 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now