steff Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Witam Forumowiczów, Czy mogę zwrócić się do Zarządcy Drogi o odszkodowanie za naprawę samochodu, jeśli powodem była źle oczyszczona nawierzchnia po poprzednim wypadku? Otóż wczoraj wypadłem z drogi na zakręcie. Padał deszcz, a ja nie jechałem szybciej niż 60 km/h. Na jezdni widoczne były ślady środka neutralizującego po dwóch wypadkach (jeden śmiertelny), które wydarzyły się poprzedniego dnia. Pytanie: jeśli nie wzywałem policji i jedynym świadkiem jest mieszkaniec pobliskiej wsi, który wyciągał mnie z rowu traktorem, czy mogę wystąpić o odszkodowanie za naprawę samochodu? Szkody: Mercedes 190 - do wymiany i malowania cały lewy bok - błotniki przedni i tylni, drzwi, słupek tylni. Koszt naprawy: ok. 3 500,00 Dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Jeżeli są świadkowie, istnieje szkoda i związek tej szkody ze stanem nawierzchni to ma Pan podstawy do dochodzenia odszkodowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now