atrix10 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Witam .Miesiac temu grilowalismy wspolnie ze znajomymi nad jeziorem . Nieobylo sie bez alkoholu. Wychodzac z domku chccac sie przewietrzyc spadlem ze schodow i zlamalem kosc jażmowa i nos oraz mam ubytek skrzydelka nosa . Jestem ubezpieczony w prywatnej firmie i czy mam szanse na odszkodowanie bedac pod wplywem alkoholu . Pierwszej pomocy udzielilo mi pogotowie ratunkowe gdzie mam tam wyrazny wpis ze pacjent znajdowal sie pod wplywem alkoholu.W karcie szpitalnej nic o tym nienapisano . Ktura dokumenty sa wazniejsze w ubezpieczalni. Za odpowiedz z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 to że w karcie o tym nie mam nic nie znaczy i nie należy nawet próbować tego zatajać bo ubezpieczalnia i tak do tego dojdzie.Oczywiście, że moga odmówić wypłaty odszkodowania i najpewniej to zrobią - zwykle alkohol wyłącza ich odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atrix10 Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 a gdybym mial swiadków ze w momencie zdarzenia niebylem pod wplywem alkoholu tylko po tym wypadku siegnolem po alkohol to tez mi sie nienalezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 to jest karalne.tyle ode mnie.na tym forum porad zahaczających o kodeks karny nie podajemy. a tego typu oszustwa odbiaja sie czkawką faktycznie poszkodowanym bo naciąganie ubezpieczycieli nie poprawia naszej - FAKTYCZNIE POSZKODOWANYCH - sytuacji! ludzie z podejściem jak twoje sprawiaja ze mam ochotę zacząć się uczyć strzelać do celu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi