tinka13 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 WITAM WSZYSTKICH PONOWNIE ,KOLEJNA SPRAWA JEŚLI CHODZI O FIRME LINK 4 ,,03.02.2010 WYSŁAŁAM PISMO ODNOSNIE TEGO ZE UWAZAM ZE DOSTALAM ZA NISKIE ODSZKODOWANIE I WIECIE CI DZISIAJ JEST 25.02.2010 I DZWONILAM DO NICH KIEDY OTRZYMAM ODPOWIEDZ I NADAL NIE WIEDZA ,MOZE W PRZYSZLYM TYGODNIU,A JAK DZWONILAM W ZESZLYM TYGODNIU TO MOWILI ZE W TYM TYGODNIU,WIECIE CO TO NAJGORSZA UBEZPIECZALNIA JAKA ZNAM I MAM NADZIEJE ZE NIE DACIE SIE NABRAC NA NIZSZE CENY BO BEDZIE WAS TO KOSZTOWAŁO SPORO ZDROWIA W RAZIE STŁUCZKI 1111POZDRAWIAM I PRZESTRZEGAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocica.wp Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 witam niewiem co sadzic o link4 bo wykupilam oc i ac na sume 2400zl na opla forntere 97 rok 25 silnik dizel i 30% znizekwyjezdzajac fo francji wszystko bylo wporzadku zrobili nawet zdjecia sprzetu w aucie nieubezpieczyli go jednak.po 2 miesiacach od ubezpieczenia wybili mi szybe i przebili opone i ukradli wszystko... juz miesiac czekam na odszkodowanie!chyba czekaja jak mi ukradna auto.... to w sadzie oddadza 13000 tysiecy za opla... o ile dam go ukrasc... bo niedarujeszkoda ze niewidzialam tych opinni wczesniejto sie nadaje do gazet albo do tvn ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes111 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Kocica wlasnie szukam osob do naglosnienia tej sprawy, jelsi chcesz napisz mi na prv(podalam maila). Mam nadzieje ze jesli zbierze sie kilk aosob, uda sie cos z tyzrobic, to sa jawni oszusci, bazuja na klamstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert532 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam Państwa na forum,zacytuję pismo które wysłałem do LINK4 w połowie stycznia tego roku na adres podany przez konsultanta (list nie wrócił a był polecony więc go adresat otrzymał) bo "wyżej" nie udało mi się z nikim pogadać w tej sprawie, do dzisiaj nie otrzymałem odszkodowania nie mówiąc już o jakimś wyjaśnieniu, w ciągu ostatnich 2 tyg. sam dzwoniłem jeszce 2 razy oczywiście do konsultantów sprawa już prawie była u księgowej (w grudniu także) a pieniądze do wypłaty ale skończyło się jak zwykle na już prawie ... Miłej lektury szkoda tylko mi tych naprawdę poszkodowanych na większe pieniądze ale z takim olewaniem klienta nie spotkałem się nawet w banku chociaż mam tam kredyt więc nie jestem już potrzebny... "Kraków, 14.01.2010 r. Do Zarządu Działu Likwidacji SzkódLINK 4 TU S.A.Ul. Postępu 1502-676 Warszawa Witam Państwa, dot. 119662 z 1.10.2008 r., polisa 267257500 Zwracam się z uprzejmym zapytaniem, kiedy LINK 4 wypłaci przyznane mi odszkodowanie (kwiecień 2009 r.) za poniesiony uszczerbek na zdrowiu w dniu 1.10.2008 r.? Kwota jest niewielka ok. 100 zł, ale smutny i zarazem ciekawy jest sposób w jaki u Państwa praktykuje się przerzucanie skutków błędu popełnionego przez pracownika firmy na klienta (pieniądze z odszkodowania zostały wysłane chyba w maju 2009 r. na adres osoby która kupiła ode mnie samochód wraz z w/w polisą w listopadzie 2008 r., fakt sprzedaży został zgłoszony do LINK 4 zaraz po transakcji w 2008 r.).Pomijam już fakt że jako klient LINK 4 czuję się strasznie zażenowany wydzwanianiem do konsultanta co kilka miesięcy do końca zeszłego roku z zapytaniem - co słychać z wypłatą tego odszkodowania bo już się przeciąga to „chwilę” ... (szkoda mi tych ludzi którzy muszą wymyślać tłumaczenia za nie swoje błędy) a oto kilka odpowiedzi może nie dosłownych bo trudno je spamiętać przez tyle miesięcy, Państwo mają je nagrane, ale sens jest zachowany:WIOSNA 2009- pieniądze wysłano na niewłaściwy adres czekamy na zwrot ew. informację od Poczty Polskiej dot. kto odebrał pieniądze (to nie mój problem tylko LINK 4 ale kogo to obchodzi... żenada - poczekam)- ktoś odebrał pieniądze i nie chce oddać może mam z nim kontakt żeby zadzwonić .... (dobre!)- wiadomo kto zabrał pieniądze wysłano pocztą pismo o zwrot odszkodowania do 2 tygodni sprawa będzie załatwiona, tyle czasu czeka się na odpowiedź(ale nie w LINK 4) LATO, JESIEŃ 2009- ktoś się tym niezwłocznie zajmie ( chyba jakiś analityk )- jeszcze nie załatwione faktycznie długo to trwało (trudno się z tym nie zgodzić...) ZIMA (GRUDZIEŃ 2009)- już prawie załatwione środki do wypłaty ktoś ma tylko je uruchomić i przesłać na podane rok temu konto w razie problemów jest do mnie nr telefonu (dziś jest 14 stycznia 2010 r. pieniędzy ani śladu ...) Co jakiś czas dodawano że ktoś zadzwoni do końca tygodnia (od roku nikt nie zadzwonił by poinformować że coś się w sprawie dzieje przynajmniej z LINK 4... nawet ze zwykłym „Przepraszam głupio to wyszło z tą wypłatą nasza wina pieniądze wypłacamy a resztę to już załatwimy sami” i po sprawie ) Może to i komiczne co napisałem ale zarazem i bardzo przykre nie chodzi już o śmieszną kwotę odszkodowania (na telefony do „info linii” LINK 4 wydałem pewnie tyle pieniędzy lub więcej), ale o zasady jakimi kieruje się firma i sposób w jaki traktuje ludzi! U mnie w pracy taka sytuacja jest nie do pomyślenia nieważne czy jest to klient „mały” czy z większą gotówką bo tak NIE WOLNO TRAKTOWAĆ KLIENTÓW co na to powie ktoś odpowiedzialny za wizerunek firmy? Na szczęście to nie jest już mój problem zmieniłem ubezpieczyciela.Z poważaniem" Komentarz jest chyba zbyteczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tinka13 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 WITAM PONOWNIE:( DZISIAJ JEST 09.03.2010 NADAL BRAK ODPOWIEDZI NA MOJE PISMO ODWOŁAWCZE CZEKAM OD 03.02.2010 DZISIAJ ZNOW MI POWIEDZIANO ZE DOSTANE JE W TYM TYGODNIU HAH ...I TAK CO TYDZIEN GDY DO LINKA SIE DZWONI,,TO SA JAKIES KPINY Z KLIENTÓW ..TĄ FIRME POWINNO SIE JUZ DAWNO ZAMKNAC ..SZKODA SŁÓW ..POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gczyzyk1 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 ubezpieczyciel wrote:link4 i wszystkie ubezpieczenia direct to jedno wielkie oszustwo, osobiście odradzam, mam wielu swoich klientów, którzy przyszli zawiedzeni po tym jak ich się potraktowało w czasie likwidacji szkody.likwidacja szkód w AXA jest tragiczna, nie polecam. nie mam jeszcze opinii co do liberty, ale pewnie za niedługo czegoś się dowiemy więcejpozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gczyzyk1 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ludzie bzdury piszą. Nie rozumiem czy z zawiści czy z czystej złośliwości. Jestem klientem Link 4 od kilku lat i zdarzyło mi się uderzyć autem i ostatnio w lutym zalało mi mieszkanie. W każdym przypadku zostałem załatwiony szybko i sumiennie, to znaczy - auto z assistance przysłano lawetę i kierowca odstawił mi auto we wskazane miejsce szybko i grzecznie a mieszkanie zalało mi w lutym, rzeczoznawca pojawił się parę dni po zgłoszeniu, oszacował szkodę i zostawił dokumenty. Jedyne problemy stwarzała spółdzielnia i tylko przez nią trwało wszystko dłużej. Od czasu kiedy wysłałem dokumenty minęły dwa tygodnie i pieniądze mam na koncie. Super organizacja, super tempo, super ludzie. Polecam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 gczyzyk1 wrote: Ludzie bzdury piszą. a Ty to kto? bot?? gczyzyk1 wrote: Super organizacja, super tempo, super ludzie. Polecam gorąco. Super pracownik. Dziękujemy. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes111 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Tez mam wrazenie, ze to super pracowik sie odezwal. Link 4 i terminowosc oraz rzetelnosc to jest oksymoron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grejbin Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ludzie ja powiem to co wiekszośc link4 bazuje na naiwnosci klientow spróbujcie pewnego chwytu a sie przekonacie. Oto gdy dzwonimy do link4 zeby zawrzec umowe tzn polise jestesmy laczeni szybko sprawnie i bez bolu obsługiwani.Ale gdy dzwonimy by polise wypowiedziec oooooooooooo dzwonilem 7 razy przelanczali mnie kombinowali rolanczali dopiero za 7 razem jak sie wydarlem przez sluchawke to poskutkowalo.Powiem wiecej polisy nie udalo mi sie wypowiedziec bo bylo po terminie i musimy w tym dziadowskim linku zostac przez rok wbrew naszej woli bo kupilismy auto z polisa w link4 17.04.2010polisa byla wazna do 18.04.2010 byly to dni sobota i niedziela zadzwonilem w poniedziałek informujac że ubezpieczam auto w PZU poinformowano mnie ze takiej opcji nie ma i musze kontynuowac ubezpieczenie w link4 ponieważ spóznilem sie o 1 dzień z wypowiedzeniem umowy ponadto naliczyli nam taka skladke Oc ze w PZU z mini casco ,auto szybą,, nnw auto pomocą komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grejbin Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 place mniej za drugie auto co lepsze wyliczyli mi stawke za Forda mondeo prawie 1800zl samo Oc ludzie to katastrofa jakaś myślę sobie cos nie tak jest wszedlem na ich kalkulator internetowy wpisalem dane i wychodzi o 300zł mniej w strefie warszawskiej a auto jest ze strefu lubelskiej dzwonie do nich i pytam o co chodzi a oni mi mówią ze ich internetowy przelicznik składki to omylne narzedzie i nie należy mu wierzyć massakra jakas samochód stoi pod blokiem nie moge nim jeżdzić polise bede musial zapłacic tak jak oni sobie wymyślą dziś jade do ich siedziby na ulice Postepu15 w Warszawie a jak nie to jutro i mam nadzieje że dam rade z kimś tam sie porozumiec bo przez tel nic sie tu nie załatwi to dziady oszusty i złodzieje jeżeli znalazłby sie ktos mądry i doradził jak wyjść z tego gó-na jakim jest link4 do innego ubezpieczyciela byłbym wdzięczny facet który skasował auto mojego brata był tam ubezpieczony ludzie od ponad roku czeka na kase bo sąd nie może osadzić gościa który się ukrywa a jak skasował auto brata był po wódce i goniła go Policja ZGROZA a Wycena szkody przez link4 nastepna ZGROZA powiem tak PZU jakie jest takie jest ale to PEWNIAK jezeli wina jest oczywista ma kłopotow Proszę pomóżcie czy jest jakas szansa wydostać się z tego bagna jakim jest link4 nie chce być tam ubezpieczony.Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcjanna_73 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Bardzo NEGATYWNIE dlaczego sam osądź: po ponad 2 latach!!!! otrzymalam pismo windykacyjne dotyczace przedluzenia polisy!! Jezeli wypowiadacie w LINK 4 elektronicznie umowe lub faxem koniecznie trzymajcie potwierdzenia nadania i odbioru!! Ja niestety bylam tak pewna ze wypowiedzenie jest aktywne, czyli przyjete, i co lepsze uslyszalam to przez telefon, ze nie trzymalam tego. Teraz bujam sie z porozumieniami oczywicie NEGATYWNIE rozpatrywanymi przez LINK4. Juz koresponduje z UFG , Rzecznikiem spraw ubezpieczonych i sadem czekam na ich decyzje Dwa lata nic cisza!! i nagle bach 500 sie nalezy..ONI czekaja na takich Klientow.. Odradzam.. trzymajcie wszystko co mozecie od nich. Podobno oni maja prawo nie informoawac wczesniej o jakiejkolwiek zaleglosci!! jezeli jest wiecej taich osob jak JA polecam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuczciwosc LINK4 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witam, Byłem klientem LINK4 przez rok. PO roku zdecydowałem się wypowiedzieć umowę. Wysłałem więc listem poleconym wypowiedzenie. LINK4 nie odebrał jednak listu w terminie, gdyż zmienił siedzibę z Al. Jerozolimskich na ul.Postępu nie powiadamiając mnie o tym. Poczta Polska potwierdziła, że awizo dostarczyła w terminie, jednak po list nikt z LINK4 się nie zgłosił. Tak więc przedłużono automatycznie polisę OC, z tym że termin płatności określono jako wcześniejszy niż data nadania listu przez LINK4. LINK4 zaproponował poniesienie jedynie płatności manipulacyjnych w kwocie 65zł zamiast 550zł a następnie wycofał się z propozycji i skierował sprawę do windykatora. Poprosiłem Rzecznika Praw Konsumenta i Rzecznika Praw Ubezpieczonych o pomoc w tej sprawie, jednak LINK4 nie odpowiada ani na moje listy polecone ani na listy od Rzeczników. Świadczy to o nieuczciwości LINK4 wobec kierowców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczka Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Następnym razem radze korzystać z fax ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczka Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opiszę jeszcze sytuacje jaką miałem tez pewnym directem ;Otóż również zrezygnowałem z ich usług (OC) więc napisałem wypowiedzenie które wysłałem faxem (dobrze zachować potwierdzenie wysłania faxu) i drugie wypowiedzenie które wysłałem do siedziby firmy listem poleconym na miesiąc przed końcem ubezpieczenia .Termin był odległy więc byłem spokojny , na 3 dni przed upływem ubezpieczenia dostałem listownie nowa polisę jako kontynuacja bo podobno nie wypowiedziałem umowy OC ( naciągacze) .Łapie za telefon i grzecznie dzwonie na infolinie podaje numer starej polisy numer nowej polisy bleble itp i Pani w końcu mówi tak tak wiem ma Pan wypowiedziana umowę więc ta co przyszła listowni jest nie aktualna można ja wyrzucićJEDNYM słowem wszystkie directy to jedna wielka banda naciągaczy i oszustów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Specjalny dział nt. Ubezpieczeń http://ubezpieczenia.odzyskaj.info/ można dodawać swoje opinie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzenkam1 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 nolink4 wrote:ZDECYDOWANIE ODRADZAM LINK4!!!Ubezpieczałem u nich samochód do 2007 r. W momencie, kiedy chciałem odstąpić od umowy wysłałem do nich pismo listem poleconym 5 dni wcześniej. Poczta Polska gwarantuje, że list polecony dojdzie w 3 dni!!! Moje wypowiedzenie szło akurat 5 dni. Takich przypadków jest setki, gdzie listy polecone z wypowiedzeniem idą do LINK4 tak długo, żeby dotrzeć ostatniego dnia, kiedy kończy się nam umowa. Znam przypadki, gdzie list polecony szedł 7 dni albo 10 dni i jakoś tak dziwnym trafem zawsze przychodził w dniu końca umowy - dziwne nie? LINK4, jako NACZELNY KOMBINATOR UBEZPIECZENIOWY zlecił biuru windykacyjnemu, którego właścicielem jest niejaki Marcin Kalisz, by biuro to ścigało uczciwych obywateli, takich jak ja. Przez 2 lata sądząc, że list doszedł na czas (3 dni) spałem sobie spokojnie. Teraz dostaję co tydzień list od tego biura, w którym to straszą mnie sądem, wpisem do rejestru dłużników, przy czym ton tych listów jest bardzo żenujący. Traktują mnie, jak złodzieja i oszusta, który chce z premedytacją oszukać LINK4. Sytuacja jest jednak odwrotna, to LINK4 jest ZŁODZIEJEM i NACIĄGACZEM i wszelkimi bezczelnymi sposobami próbuje wyłudzić od zwykłego, regularnie i na czas płacącego składki człowieka. W uczciwych towarzystwach zarabia się na produkcie i dobrej opinii, a nie na kombinowaniu i szukaniu kruczków i luk prawnych. W uczciwych towarzystwach taka sytuacja nie miałaby miejsca. Towarzystwa często biorą za termin wypowiedzenia datę stempla pocztowego, a nie datę otrzymania. BARDZO, ale to BARDZO PRZESTRZEGAM Was przed zawarciem umowy z tym pseudo ubezpieczycielem. Jeśli już jakiś szaleniec zdecyduje się u nich ubezpieczyć, to niech czyta umowę 10 razy, wszystkiego pilnuje, listy wysyła za potwierdzeniem odbioru, nagrywa rozmowy telefoniczne, trzyma wszystkie maile itp. Jeśli jednak chcesz mieć spokój i nie zaprzątać sobie sprawy takimi pierdołami - WYBIERZ INNE TOWARZYSTWO!!!Pozdrawiam - poszkodowany i oszukany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzenkam1 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 witam:) bardzo proszę o informację jak cała sprawa się zakończyła? mam bardzo podobną sytuację: na 4 dni przed upływem ważności polisy na samochód wysłałam listem poleconym pisemne wypowiedzenie, OCZYWIŚCIE poczta dostarczyła do LINK4 w 5 dzień i zaczyna się koszmar, który trwa już 1,5 roku, odsetki mi rosną, a LINK4 ma już drugiego komornika ( tego samego pana o którym mowa P. MARCINA KALISZA!!! bo PIERWSZY PAN komornik wycofał współpracę z LINK4 twierdząc że LINK4 ma całą masę podobny przypadków ciągnących się latami bez sensu i bez końca i szkoda im czasu na takie beznadziejne sprawy....) który straszy mnie sądem twierdząc że to w moim interesie należy wysłać wypowiedzenie do LINK4 w stosownym terminie a nie zwalać winę na pocztę .... CO MI POZOSTAJE ?! Skorzystanie z PRAWNIKA bo firma komornicza przysłała mi smsa iż jest możliwość spłaty zadłużenia w RATACH....... jakaś MASAKRA mam im płacić dużą kasę za nic, czy ich głupie przepisy.....Proszę o info co mogę zrobić w takiej sytuacji ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzenkam1 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 LUDZIE NAPISZCIE - CZY KTOŚ SPOTKAŁ SIĘ Z LINK4 W SĄDZIE ...????? JAK KOŃCZĄ SIĘ TAKIE SPRAWY ??? CO RADZĄ PRAWNICY???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czikita Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 To NAJGORSZY ubezpieczyciel. Nie dajcie się oszukać reklamom że jak weźmiesz pakiet OC+AC to maż też Assistance. Na stronie są oszukane informacje Cytat ze strony :"W ramach Pakietu OC+AC dostajesz:* Auto Assistance Kraj Pomoc 24 – natychmiastową całodobową pomoc na terenie całej Polski w razie jakichkolwiek problemów z samochodem, na przykład: braku paliwa, zgubienia lub zatrzaśnięcia kluczyków, zerwania paska klinowego, itp." To nieprawda w reklamach w telewizji też o tym trąbili.Assistans masz jak dodatkowo sobie wykupisz. Ale Cie nawet o tym nie poinformują. Chyba że doczytasz się w umowie, ale w tedy nie możesz jej już nawet zerwać.Nas tak załatwili, przedłużyli nam automatycznie umowę nie informując że zlikwidowali nam assistans. Nie pozwolili nam też zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tartacznik Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Mariusz.Prosze Was jak najdalej od link 4.To sa dziady i zlodzieje.Po 1 roku ubespieczenia skladka zamiast spadac to wzrasta o 500 zl.Informacja od nich dociera do ciebie 5 dni przed uplywem polisy i niemasz szansy zeby pisemnie z nich zrezygnowac.Ja zrobilem to telefonicznie,ale gosc mnie namawial na 4 raty i mial mi pzyslac formulaz.Nic nie doszlo,ale po 5 miesiacach odezwala sie firma windykacyjna.OSTRZEGAM WSZYSTKICH KTORZY TO CZYTAJA ZDALA OD LINK4 TO WYZYSKIWACZE I ZLODZIEJE, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
likwidator63 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Stanowczo odradzam! Miałem wypadek w niedziele wieczorem, typ na skrzyżowaniu wjechał mi w kufer tak mocno że walnąłem w kolesia przede mną . Auto nie nadawało się do jazdy wiec dzwonie do Link 4 żeby podstawili lawete (podobno trzeba czekać tylko 30 min), a tam w słuchawce słysze że żaden agent nie jest dostępny i żeby zadzwonić w dzień powszedni!!! No śmiech na sali, musiałem załatwić lawete prywatnie. Jeśli chcesz zostać klientem tej firmy to pamietaj, że w weekendy samochód lepiej zostawić w garażu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania_0033 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Jam mam ubezpieczenie w PZU, może i płacę owiele więcęj, ale mam pewność, że pienidze dostanę jak najszybciej się da! o to moja nie zakończona historia:21.08.2010 wjechała we mnie młoda dziewczyna z ubezpieczeniem Link 4, jest już 6 września, a moje auto dalej stoi na moim parkingu, bo dalej nie ma wyceny z Link 4. Ponieważ będę robić auto bezgotówkowo, to zakład oferuje mi samochód zastępczy, ale nie dostanę go dopuki Link 4 nie da nam odpowiedzi, dzwoniłam tam dziś i usłyszałam że według ustawy mają na to 30 dni i nie interesuje ich fakt, że chodzę na 17 do 1 w nocy do pracy, a pierwszy autobus z Wawy do mojego miasta mam o 5:30 w tygodniu, a o 6ej w weekend'y. Dzwoniłam też do dziewczyny która mi tą szkodę zrobiła i jej stytuacja wygląda zupełnie tak samo choć jest ich klientem! Z pewnością można polecić tak wspaniałą firmę jak Link 4, która na swojej stronie piszę:"W Link4 chcemy udzielić Ci wszelkiej możliwej pomocy, w tym wypłacić odszkodowanie, najszybciej, jak się da. Dlatego do minimum ograniczamy formalności i jesteśmy do Twojej dyspozycji na każdym etapie zgłaszania i likwidacji szkody". Najbardziej podoba mi się fragmęt: "w tym wypłacić odszkodowanie, najszybciej, jak się da" Reklamowali się kiedyś, że likwidują szkody w 7 dni -hahaha!!!! Na sam koniec dodam, że chciałam to zrobić w PZU z mojego AC, żeby moja firma sama się rozliczała z Link'iem 4, ale moję auto ma już 11 lat i PZU musiałoby mi odrazu zrobić całkę, bo w takich sytuacjach liczą tylko do 50%, dlatego też od Linku jako poszkodowany dostanę więcej, więc starczy mi na zlikwidowanie całej szkody. Opisuję tę sytuację, tylko dlatego że PZU dało mi odpoiedź już we wtorek po zdażeniu, które miało miejsce w sobotę popołudniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Ja natomiast najczęściej spotykam się z negatywną opinią PZU, o linku aktualnie nie słyszałem negatywnych opinii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek67 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Link4 to złodziej i kłamcy!!!!! Wmawiają ludzią że nie zapłacili rachunków. Zapłaciłem ostatnia ratę w sierpniu a do dziś mnie ciągają, że nie zapłaciłem naciągaj ludzi na koszta. Choć wysyłałem im kilkukrotnie fax z potwierdzeniami zapłacenia rachunku to byli bezczelni i zadzwonili do mojej firm, że zalegam z płatnościami mimo to że mam potwierdzenia i im wysyłałem!!!!! Oni po prostu są śmieszni!!! Śmią twierdzić mi że fax - y nie doszły. Po interwencji telefonicznej kierownik Tomasz Kostera olał mnie. Zażądał wysłania e - maila . Dopiero gdy im wysłałem wszystkie potwierdzenia zapłaty rachunków i zadzwoniłem ponownie to powiedział że wszystko już dobrze. Gdy ja powiedziałem że mają mnie przeprosić pisemnie to szanowny pan kierownik że tak powiem jebną słuchawką!!!!! Nie wierzcie Link4 bo to są OSZUŚCI, ZŁODZIEJE I NIEPOTRZEBNIE NACIĄGAJĄ LUDZI NA KOSZTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pan kierownik Tomasz Kostera powinien być zwolniony, ponieważ nie potrafi nawiązać kontaktu z klientem!!!!! Bardzo szybko się denerwuje i rzuca słuchawką!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek67 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Basia37 Weź ubezpiecz się w Link4 to wtedy zobaczysz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otto Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 PRZY NAJMNIEJSZEJ STŁUCZCE , Z POJAZDEM UBEZPIECZONYM W LINK 4 , WZYWAJCIE POLICJĘ.Poniższa historia to udowadnia. Do kolizji doszło na parkingu centrum handlowego.Samochód wyjechał mi z lewej strony , z podporządkowanej alejki.Oznakowanie pionowe i poziome skrzyżowania jasne i jednoznaczne.Sprawca bez oporów wziął na siebie winę za spowodowanie kolizji. Spisaliśmy oświadczenie.Tego samego dnia zgłosiłem szkodę do Link 4.Jakież było moje zdziwienie , gdy po dwóch tyg. otrzymałem pismo , w którym , według Link4 , jestem współwinnykolizji , ponieważ nie zachowałem odpowiedniej ostrożności i jechałem za szybko. Moja wina została oceniona na 5% - tj. tyle z kwoty odszkodowania mi potrącają.Dodam , że nikt ze mną się nie kontaktował , aby poznać moją wersje wydarzeń. Nie poproszono mnie o kopię oświadczenia. Co do prędkości , to główna alejka , po której jechałem ma poprzeczne garby - spowalniacze , co skutecznie ogranicza prędkość.Nie odpuszczę , napiszę pismo odwoławcze i do Rzecznika Ubezp. Jeśli to nie pomoże zostaje sąd. Z policyjnym raportem byłoby to prostsze. W przypadku rozprawy , podejrzewam , że również sprawca kolizji będzie powołany na świadka.TAK WIĘC OPINIA , ŻE NIE WAŻNE GDZIE SIĘ BIERZE OC , ABY TYLKO BYŁO TANIE , JEST NIESŁUSZNA.W TYM PRZYPADKU RÓWNIEŻ WŁAŚCICIEL POLISY OC BĘDZIE MIAŁ DODATKOWE ZAJĘCIE.TRZYMAJCIE SIĘ JAK NAJDALEJ OD LINK4 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafskix Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W niektórych przypadkach cena ma jednak duże znaczenie.Ja szukałem ubezpieczenia oc dla Volvo S40 1.8, 1996 135000 km ,zero zniżek,prawko od 10 lat.Najtańsze normalne ubezpieczenie jakie znalazłem kosztowało 1100 zł.W Link4 zapłaciłem 490.W takim wypadku warto na początek wziąć OC w tej firmie.Szczególnie jak ktoś jeździ przez 10 lat bez nawet stłuczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walmar67 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Szanowni internauci,pragnę przestrzec także przed ubezpieczeniem mieszkania.Po powstałej szkodzie tj.zalaniu mieszkania,dostałem nawet szybko odszkodowanie z którego wynika że mam kupić 0,5m2 płyty karton-gips , szklankę zaprawy tynkarskiej ,0,13ml preparatu do gruntowania itd.Od ponad 2 miesięcy,jak złożyłem odwołanie,nie mam żadnej odpowiedzi ani informacji od link4 gdzie mogę kupić takie ilości materiałów.Rozmowy telefoniczne też kończą się jałowym zapewnieniem. Wszystko robią aby pozbyć się frajera który już zapłacił składkę.Nie polecam link4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robmeg1 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 FRAJERSKA FIRMA !!!! SIEDZĄ NA CENTRALI BRAK BEZPOŚREDNIEGO KONTAKTU Z KIMKOLWIEK,PRZEZ CO ONI DYKTUJĄ WARUNKI I ROBIĄ Z TOBĄ CO CHCĄ. WYSTRZEGAJCIE SIĘ !!!!!!! NIE POLECAM !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi