xolex Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Witam.Grając na meczu ligowym przeciwnik mnie zfaulował, doznałem urazu kostki: skręcona, pęknięta. Mam odszkodowanie szkolne i klubowe (szkolne 100% = 10 000) a klubowe nie wiem. I teraz moje pytanie. Czy mogę dostać odszkodowanie z klubu i ze szkoły ?I ile mniej więcej mógłbym dostać ? Wiem że będzie dosyć mała kwota... ale zawsze coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xolex Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 Czekam na odpowiedz.... ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ava80 Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 ze szkolnego wychodzi 100 zł za każdy 1% uszczerbku na zrowiu, z klubowego bedzie podobnie - wartość ubezpieczenia dzielimy przez 100% i mamy kwotę za każdy 1%. W twoim przypadku liczy sie kwota za uszczerbek, ewentualnie sprawdź czy ubezpieczenie klubowe nie przewiduje zwortu jakis kosztów - choćby rehabilitacji do jakiejśc wysokości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 xolex wrote: I ile mniej więcej mógłbym dostać ? Wiem że będzie dosyć mała kwota... ale zawsze coś Wysokość roszczenia z ubezpieczeń dobrowolnych indywidualnych i grupowych jest to iloczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. W jednym i drugim przypadku należy przeczytać OWU- może należeć się zwrot kosztów leczenia i rehabilitacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts