MateuszS Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Moja mama jest pracownikiem w sklepie. W czasie godzin pracy doznała urazu i w tej chwili jest na zwolnieniu lekarskim i ma nieprzyjemne leczenie. Nie wiemy jeszcze czego dotyczy uraz, mamę bolą plecy, noga i czasami nie może nawet wstać z łóżka.Chcielibyśmy się dowiedzieć czy moja mama może starać się o odszkodowanie i jakie dokumenty należy by złożyć. Proszę o jakieś informacje, linki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 MateuszS - poczytaj koniecznie kilka tematów na tutejszym forum - jest w nich napisane co trzeba zrobic. W skrocie podpowiem, ze - skoro do tej pory pracodawca nic nie zrobil - trzeba złozyc formalne zgloszenie wypadku i wnioskowac o uznanie go za wypadek przy pracy.Powolany przez pracodawcę zespol ustali okolicznosci i przyczyny zdarzenia i dopiero pozniej bedzie mozna czynic dalsze kroki (w zaleznosci od ustalen).Troche zastanawia mnie fakt, ze lekarz nie stwierdzil JAKI to uraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszS Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dyskopatia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowbell Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Skontaktuj się z Kancelarią Odszkodowawczą Cito Kraków. Pracuje tam grupa specjalistów, którzy udzielą Ci fachowej porady i krok po kroku pokierują jak dochodzić odszkodowania powypadkowego i za uszczerbek na zdrowiu. Specjaliści z kancelarii pomagają również w zakresie odszkodowań komunikacyjnych, powypadkowych samochodowych i typowo wypadków w pracy. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi