reptar17 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Witam, jestem ubezpieczony w szkole (Hestia), płacę 46zł na rok. Jestem praworęczny, 3 tyg temu złamałem dwa palce środkowy i serdeczny prawej ręki. Jutro mi ściągają gips. Może mi ktoś powiedzieć, jaka kwota mi się będzie należała? I jak wygląda cały proces (składanie wniosku itp). Ile trzeba czekać na odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 1) Jeżeli chodzi o likwidację szkody z ubezpieczenia dobrowolnego NNW to wysokość świadczenia liczona jest jako iloczyn trwałego uszczerbeku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Wobec tego zależy od oceny procentowego trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Ubezpieczenie szkolne to średnio 10 tys. zł sumy ubezpiecznia. Wobec tego może to być parste, kilkaset złotych w zależności od trwałego uszczerbeku na zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi