reptar17 Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Witam, jestem ubezpieczony w szkole (Hestia), płacę 46zł na rok. Jestem praworęczny, 3 tyg temu złamałem dwa palce środkowy i serdeczny prawej ręki. Jutro mi ściągają gips. Może mi ktoś powiedzieć, jaka kwota mi się będzie należała? I jak wygląda cały proces (składanie wniosku itp). Ile trzeba czekać na odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 1) Jeżeli chodzi o likwidację szkody z ubezpieczenia dobrowolnego NNW to wysokość świadczenia liczona jest jako iloczyn trwałego uszczerbeku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Wobec tego zależy od oceny procentowego trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Ubezpieczenie szkolne to średnio 10 tys. zł sumy ubezpiecznia. Wobec tego może to być parste, kilkaset złotych w zależności od trwałego uszczerbeku na zdrowiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts