mekezja Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 witam,ok miesiaca temu w pracy zlamalam kosc srodstopia w prawej nodze. Na nastepny dzien (sobota) udalam sie do Sor-u gdzie stwierdzili zlamanie z przemieszczeniem oraz wydali mi skierowanie do poradni ortopedycznej za 4 dni. W poradni dostalam zwolnienie L4 ( nie mowilam czy wypadek byl w pracy czy nie) na ok 50 dni. Po 2 tygodniach chodzenia z gipsem okazalo sie, ze jednak wymagana jest operacja. Jestem teraz po operacji i zastanawiam sie co powinnam zrobic aby uzyskac odszkodowanie z zus. Jakie potrzebuje dokumenty. Kiedy powinnam zglosic lekarzowi, ze moje zlamanie bylo w pracy. Czy lekarz ma cos mi wypelnic? Czy potrzebuje jakies druki? Kiedy zaczac zbierac cala dokumenrtacje aby przedstawic ja w zus-ie? Czy mam sama napisac protokol powypadkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Jesteś pracownikiem czy też prowadzisz działalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 mekezja wrote:Kiedy powinnam zglosic lekarzowi, ze moje zlamanie bylo w pracy. Czy lekarz ma cos mi wypelnic? Czy potrzebuje jakies druki? Kiedy zaczac zbierac cala dokumenrtacje aby przedstawic ja w zus-ie? Czy mam sama napisac protokol powypadkowy?Zgłaszasz zdarzenie PRACODAWCY (a nie lekarzowi) z wnioskiem o uznanie zdarzenia za wypadek PRZY pracy. Poczytaj troche innych tematow na tym forum - tam znajdziesz dokladne wskazowki JAK to zrobic.Protokol powypadkowy sporządza powolany przez pracodawce zespol powypadkowy.Znajdziesz to wszystko w innych postach. Jestes w domu, nie pracujesz, masz czas - poczytaj forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowbell Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Skontaktuj się z Kancelarią Odszkodowawczą Cito Kraków. Pracuje tam grupa specjalistów, którzy udzielą Ci fachowej porady i krok po kroku pokierują jak dochodzić odszkodowania powypadkowego i za uszczerbek na zdrowiu. Specjaliści z kancelarii pomagają również w zakresie odszkodowań komunikacyjnych, powypadkowych samochodowych i typowo wypadków w pracy. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi