amelka Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Witam 12.06.2010 miałam wypadek drogowy kierowca jadący z przeciwnej strony ściął zakręt uderzając w moja lewa stronę po czym zostawił swoje auto w rowie i uciekł samochód był na angielskich tablicach rejestracyjnych moje auto do kasacji nie posiadam innych informacji niż imię i nazwisko sprawcy co w takiej sytuacji mam zrobić jak starać się o odszkodowanie policja nie ustaliła jeszcze czy miał ubezpieczenie sprawca jest nieosiągalny nie przebywa w miejscu pobytu ani miejscu zamieszkania jak ustalić numer jego polisy na dzień dzisiejszy nic nie wiemy prócz tego że miał już konflikt z prawem i jechał bez prawa jazdy i po 3 latach wrócił do kraju trafił na mnie na drodze.Proszę nich mi ktoś odpisze bo policja nie wiele chce mi pomoc każdy umywa ręce. Proszę o jak najszybsza odpowiedz z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 amelka wrote:Witam 12.06.2010 miałam wypadek drogowy kierowca jadący z przeciwnej strony ściął zakręt uderzając w moja lewa stronę po czym zostawił swoje auto w rowie i uciekł samochód był na angielskich tablicach rejestracyjnych moje auto do kasacji nie posiadam innych informacji niż imię i nazwisko sprawcy co w takiej sytuacji mam zrobić jak starać się o odszkodowanie policja nie ustaliła jeszcze czy miał ubezpieczenie sprawca jest nieosiągalny nie przebywa w miejscu pobytu ani miejscu zamieszkania jak ustalić numer jego polisy na dzień dzisiejszy nic nie wiemy prócz tego że miał już konflikt z prawem i jechał bez prawa jazdy i po 3 latach wrócił do kraju trafił na mnie na drodze.Proszę nich mi ktoś odpisze bo policja nie wiele chce mi pomoc każdy umywa ręce. Proszę o jak najszybsza odpowiedz z góry dziękuje.Policja ma obowiązek udzielić Ci informacji na temat danych sprawcy, danych auta oraz polisy.JEśli tego nie robi to złóż skargę i napisz do rzecznika ubezpieczonych.Skoro mieli auto to są w stanie ustalić czy ma polisę.JEsli kierowca nie mial ubezpieczenia to odszkodowania możesz domagać się od Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego. Wtedy jednak dostaniesz tylko pieniądze za uszkodzenie auta oraz samo odszkodowanie za obrażenie. Nie mozęsz liczyć na zadośćuczynienie i inne swiadczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now