Gabriela1661348231 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam, mój mąż jest zatrudniony w polskiej firmie. Często wyjeżdża w delegacje. Ostatnio będąc we Francji uległ wypadkowi, a mianowicie piłą mechaniczną odciął sobie część kciuka lewej dłoni. Moje pytanie brzmi czy należy mu się jakiekolwiek odszkodowanie z zagranicy? Dodam, że był tam leczony i dokumenty wystawiał tamtejszy lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Odszkodowanie wg. prawa w RP.No może jeszcze z dodatkowego ubezpieczenia NW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriela1661348231 Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Poczytałam trochę i gdzieś wyczytałam, że firma wysyłając pracowników za granice musi ich ubezpieczyć tam, a więc za pewne firma dostanie odszkodowanie za mojego męża. Nie wiem za bardzo czy warto jest wnosić o przyznanie takiego odszkodowania, aby nie narobić sobie problemów z pracodawca. A ubezpieczenie nnw to chyba obejmuj jedynie wypadki drogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Następstwa nieszczęśliwych wypadków nie tylko komunikacyjnych - trzeba poczytać warunki polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi