Gabriela1661348231 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Witam, mój mąż jest zatrudniony w polskiej firmie. Często wyjeżdża w delegacje. Ostatnio będąc we Francji uległ wypadkowi, a mianowicie piłą mechaniczną odciął sobie część kciuka lewej dłoni. Moje pytanie brzmi czy należy mu się jakiekolwiek odszkodowanie z zagranicy? Dodam, że był tam leczony i dokumenty wystawiał tamtejszy lekarza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur1 Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 Odszkodowanie wg. prawa w RP.No może jeszcze z dodatkowego ubezpieczenia NW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriela1661348231 Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 Poczytałam trochę i gdzieś wyczytałam, że firma wysyłając pracowników za granice musi ich ubezpieczyć tam, a więc za pewne firma dostanie odszkodowanie za mojego męża. Nie wiem za bardzo czy warto jest wnosić o przyznanie takiego odszkodowania, aby nie narobić sobie problemów z pracodawca. A ubezpieczenie nnw to chyba obejmuj jedynie wypadki drogowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur1 Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Następstwa nieszczęśliwych wypadków nie tylko komunikacyjnych - trzeba poczytać warunki polisy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts