Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek z udziałem motocykla i samochodu

marcin31
 Share

Recommended Posts

Tydzień temu jechałem motocyklem z dozwoloną prędkością. Nagle zobaczyłem samochód nadjeżdżający z naprzeciwka na swoim pasie ruchu. Samochód skrócił sobie zakręt. Kierowca samochodu nie hamował. Doznałem złamania otwartego kości podudzia. Już 8 dzień jestem w szpitalu. 2 dni temu miałem operację. Kierowca samochodu nie zawiadomił pogotowia. Pierwszy telefon, który wykonał, był to tel. do swojego mechanika z zapytaniem ile kosztuje nowe światło do jego samochodu. Jestem nauczycielem i jestem ubezpieczony tylko na terenie szkoły. Czy mam jakieś szanse na odszkodowanie?

Oczywiście masz prawo do zadośćuczynienia i odszkodowania z ubezpieczenia OC sprawcy wypadku. Poza tym jeśli masz dobrowolne ubezpieczenia NNW to z nich również masz prawo do świadczenia.

Pamiętaj aby zbierać rachunki i faktury potwierdzające wydatki na leczenie, zrób zdjęcia ran, siniaków.

Roszczenie składa się bezpośrednio do ubezpieczyciela.

Co do kwot, to aby ustalić jakie są właściwe należy dokonać analizy dokumentów i okoliczności sprawy.

Dzięki za informacje. Na szczęście robiłem zdjęcia dzień po dniu, więc mam kompletną dokumentację jak wyglądało leczenie. Pozdrawiam

Nie daj sobie wcisnąć ugody za marne grosze jakie ci pewnie zaproponują.

Pozdrawiam motocyklistę i życzę szybkiego powrotu do zdrowia

rezon113 wrote:

Witam zajmujemy się uzyskiwaniem maksymalnego odszkodowania proszę o kontakt mailowy. Pozdrawiam.

Kolejny maksymalny :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...