marcin31 Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Tydzień temu jechałem motocyklem z dozwoloną prędkością. Nagle zobaczyłem samochód nadjeżdżający z naprzeciwka na swoim pasie ruchu. Samochód skrócił sobie zakręt. Kierowca samochodu nie hamował. Doznałem złamania otwartego kości podudzia. Już 8 dzień jestem w szpitalu. 2 dni temu miałem operację. Kierowca samochodu nie zawiadomił pogotowia. Pierwszy telefon, który wykonał, był to tel. do swojego mechanika z zapytaniem ile kosztuje nowe światło do jego samochodu. Jestem nauczycielem i jestem ubezpieczony tylko na terenie szkoły. Czy mam jakieś szanse na odszkodowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Oczywiście masz prawo do zadośćuczynienia i odszkodowania z ubezpieczenia OC sprawcy wypadku. Poza tym jeśli masz dobrowolne ubezpieczenia NNW to z nich również masz prawo do świadczenia. Pamiętaj aby zbierać rachunki i faktury potwierdzające wydatki na leczenie, zrób zdjęcia ran, siniaków. Roszczenie składa się bezpośrednio do ubezpieczyciela. Co do kwot, to aby ustalić jakie są właściwe należy dokonać analizy dokumentów i okoliczności sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin31 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Dzięki za informacje. Na szczęście robiłem zdjęcia dzień po dniu, więc mam kompletną dokumentację jak wyglądało leczenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert gg2262432 Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Nie daj sobie wcisnąć ugody za marne grosze jakie ci pewnie zaproponują.Pozdrawiam motocyklistę i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 rezon113 wrote: Witam zajmujemy się uzyskiwaniem maksymalnego odszkodowania proszę o kontakt mailowy. Pozdrawiam. Kolejny maksymalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi