Jump to content
Forum Odszkodowania

MAŁO PROCENT Z PZU

Guest Guest
 Share

Recommended Posts

Guest Guest
Witam Miałem wypadek przy pracy wyskoczył mi dysk L4/L5 po raz drugi oczywiście druga operacja . Jestem teraz osobą niepełnosprawną w stopniu " Umiarkowanym ". ZUS uznał mnie za niezdolnego do pracy i dał mi rentę.Starałem się o odszkodowanie. Po komisji lekarskiej w PZU dostałem 6% uszczerbku na zdrowiu,czy to dużo bo moim zdaniem to żenada. Czy pisać odwołanie?

Odwolanie zawsze warto napisać. Pzu zawsze daje najnizsze progi.

CZEmu napisałeś, że druga operacja? Bo jeśli tak było i w tym samym miejscu to może właśnie dlatego tak mało. Bo obrażenia liczą od stanu przed tym konkretnym zdarzeniem a stanem po operacji.

Jeśli juz wcześniej miałes operacje w tym samym miejscu to nie dają procentu jak za nowe obrażenie.

Guest Guest
Pierwszą operacje miałem w 2005 roku i byłem już ubezpieczony ale nie składałem o odszkodowanie tylko zapłacili mi za pobyt w szpitalu a na komisji pytali o operacje z 2005 roku nawet nie patrzeli w papiery ze miałem 2 operacje w 2010 r

Papiery na pewno przeanalizowali.

Odwołaj się i zobaczysz co Ci powiedzą. Tak jak napisałam, zazwyczaj dają najnizszy procent z widełek. Odszkodowanie nie kosztuje. A czasem się coś ugra.

Operacja była w tym samym miejscu jak rozumiem?

Guest Guest
Tak w tym samym i co najgorsze na 90 % czeka mnie jeszcze jedna. Mam nadzieje że ostatnia.Metal się przyda, można zawsze iść na złom jak dadzą mało procent. :)

Skoro to była operacja w tym samy miejscu co kiedys to PZU wzięło tylko pod uwagę stan między efektem pierwszej operacji, którą jak rozumiem miałeś jakiś czas temu, a efektem tej drugiej, która zgłosiłes jako wypadek. Zetknęłam się ostatnio z podobnym przypadkiem u tego samego ubezpieczyciela.

Guest Guest
Dzięki za odpowiedzi. Jak napisać takie odwołanie. Dodam, że ZUS uznał mnie za niezdolnego do pracy i przyznał mi rentę. Z góry wielkie dzięki.