averaine Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 A wiec nie orientuje sie w tych sprawach i chcialbym uzyskac informacje ile moge otrzymac odszkodowania za Stuczone Kolano a dokladniej Stuczone mocno Kolano z Licznymi Krwiakami ubezpieczony jestem w PZU na kwote 9tys moze ktos sie orientuje w jakich granicach bedzie ta kwota odszkodowania ? z góry Bardzo Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o odszkodowanie z ubezpieczenia dobrowolnego NNW to liczy się go jako iloczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Czy wogóle i jakiej wysokości będzie trwały uszczerbek na zdrowiu decyduje lekarz orzecznik. Kwota ubezpieczenia 9 tys. zł. to bardzo mało kwota i nie należy liczyć na duże sumy. Wydaje się, że jeśli chodzi jedynie o stłuczenie kolana trwały uszczerbek na zdrowiu może być 0%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averaine Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Czytalem Gdzies ze za Kolano jest 15% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witam,zależy gdzie czytałeś i co, a także czy się wczytałeś, czy aby te 15% nie było za złamania, przemieszczenia? Suma Twojego ubezpieczenia jest niewielka, a więc nie ma co liczyć na wysokie odszkodowanie, o ile w ogóle. Proponuję zajrzeć w ogólne warunki ubezpieczenia, które zawarłeś i tam będzie napisane ile % należy się za jaki uraz. Zrób też zgłoszenie do ubezpieczyciela i czekaj na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 averaine wrote: Czytalem Gdzies ze za Kolano jest 15% Nie ma czegoś takiego jak jednen próg za uraz kolana. Wszystko zależy od następstw medycznych urazu i stanu narządu po rehabilitacji. Można zerknąć sobie w tabele Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłat jednorazowego odszkodowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averaine Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 no ja sie z Państwem zgadzam no ale jeszcze nie zakonczylem leczenia za 3 tyg mam isc na " ostatnia " kontrole i bedzie juz ponad miesiac leczenia ale mi chodzilo w jakich granicach 50=200 zl ? 200=500 ? 20=100 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 averaine wrote: no ja sie z Państwem zgadzam no ale jeszcze nie zakonczylem leczenia za 3 tyg mam isc na " ostatnia " kontrole i bedzie juz ponad miesiac leczenia ale mi chodzilo w jakich granicach 50=200 zl ? 200=500 ? 20=100 ? Można sobie bardzo łatwo przeliczyć. Wyskość odszkodowania z ubezpieczeń dobrowolnych NNW to iloczyn stałego, długotrwałego procentowego uszczerbku na zdrwiu i sumy ubezpieczenie (w Pana przypadku jest to suma 9 tys. zł). Wobec tego np. 2%*9 tys. zł.= 180PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi