Cyganek Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Witam mam pytanie na ile Pieniędzy mogę liczyć z odszkodowania Przy meczy sparingowym (piłka ręczna)uderzyłem o drugie kolano przeciwnika.Wypadła mi rzepka,gdy spadając uderzyłem mocno w parkiet wskoczyła zerwałem 2 więzadła krzyżowe i przez miesiąc ciągle zbierają mi się wody miałem już 8 punkcji.Jutro idę na artroskopię,a potem nieunikniona jest rekonstrukcja więzadeł.Jak na razie nogę mogę zginać do max 90C.Gdy próbuję zgiąć dalej czuje jak by miało mi coś wyrwać skórę.Na dodatek lata mi jakaś cześć wydaje mi się,że to jakaś chżąstka ale lekarze mowią ze coś mogło mi się urwać dodatkowego i wykarze się to na artroskopi.Wiem,że jeszcze zawcześnie na odszkodowanie ale napisałem ten post oto by sprawdzić czy ktoś z was miał podobny przypadek i na co mogę liczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga.c Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Witam, jeżeli gra Pan zawodowo i posiada Pan ubezpieczenie można się starać o odszkodowanie z tytułu wypadku przy pracy, jeżeli jednak grał Pan dla przyjemności lub mecz był zorganizowany przez pracodawcę w celach rozrywkowych czy tez integracyjnych, nie można tego uznać jako wypadek w pracy, ponieważ nie ma on bezpośredniego związku z wykonywaną pracą. W tej sytuacji, może się Pan ubiegać o odszkodowanie od następstw nieszczęśliwego wypadku, jeżeli posiada Pan takie ubezpieczenie.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Cyganek wrote: Witam mam pytanie na ile Pieniędzy mogę liczyć z odszkodowania Jeśli chodzi o wysokość odszkodownia z ubezpieczenia dobrowolnego NNW to jego wysokość liczy się jako iloczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts