Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie Zerwane wiezadła itp...

Cyganek
 Share

Recommended Posts

Witam mam pytanie na ile Pieniędzy mogę liczyć z odszkodowania :

Przy meczy sparingowym (piłka ręczna)uderzyłem o drugie kolano przeciwnika.Wypadła mi rzepka,gdy spadając uderzyłem mocno w parkiet wskoczyła zerwałem 2 więzadła krzyżowe i przez miesiąc ciągle zbierają mi się wody miałem już 8 punkcji.

Jutro idę na artroskopię,a potem nieunikniona jest rekonstrukcja więzadeł.Jak na razie nogę mogę zginać do max 90C.Gdy próbuję zgiąć dalej czuje jak by miało mi coś wyrwać skórę.Na dodatek lata mi jakaś cześć wydaje mi się,że to jakaś chżąstka ale lekarze mowią ze coś mogło mi się urwać dodatkowego i wykarze się to na artroskopi.Wiem,że jeszcze zawcześnie na odszkodowanie ale napisałem ten post oto by sprawdzić czy ktoś z was miał podobny przypadek i na co mogę liczyć.

• 1 month later...

Witam, jeżeli gra Pan zawodowo i posiada Pan ubezpieczenie można się starać o odszkodowanie z tytułu wypadku przy pracy, jeżeli jednak grał Pan dla przyjemności lub mecz był zorganizowany przez pracodawcę w celach rozrywkowych czy tez integracyjnych, nie można tego uznać jako wypadek w pracy, ponieważ nie ma on bezpośredniego związku z wykonywaną pracą. W tej sytuacji, może się Pan ubiegać o odszkodowanie od następstw nieszczęśliwego wypadku, jeżeli posiada Pan takie ubezpieczenie.

Pozdrawiam.

• 3 months later...

Cyganek wrote:

Witam mam pytanie na ile Pieniędzy mogę liczyć z odszkodowania :

Jeśli chodzi o wysokość odszkodownia z ubezpieczenia dobrowolnego NNW to jego wysokość liczy się jako iloczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia.