anna34 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 ...Witam! miałam wypadek w pracy pośliznęłam się i upadłam w wyniku którego jak się okazało na pogotowiu zwichnęłam obojczyk. w protokole powypadkowym nastąpił błąd wpisania daty wypadku. wypadek miał miejsce w pracy w protokole przez głupią pomyłkę wpisano inna datę myląc się o jedną dobę ,otrzymałam decyzję z Zus-u odmawiającą mi świadczenia chorobowego. poszłam z tym do szefa i szef zrobił odwołanie do sądu pracy tak myślę bo papierów nie widziałam. dwa dni temu zaniosłam do firmy kolejne zwolnienie z pracy i dowiedziałam się że odwołanie odrzucili dlatego że ja, mój kolega ze zmiany i koleżanka która mnie zastąpiła(jak pojechałam na pogotowie) jak również szef podpisaliśmy ten protokół nie zwracając wogóle uwagi na datę. poza tym odmówili mi odszkodowania powypadkowego. uważają że nie mogłam być tego dnia w pracy bo są dwie różne daty ale litości każdy może się pomylić a ja przecież byłam wtedy w pracy obsługiwałam na kasie na swoim logingu i wypisywałam klientom faktury. dodam że pracuję na stacji paliw.No przecież to można sprawdzić w komputerze. czy mogę odwoływać się od tej decyzji. może ktoś mógłby mi pomóc co z tym zrobić przecież nie mogę im tego darować. minęło już tyle czasu ja wciąż jestem na zwolnieniu bo nie mogę ruszać sprawnie tą ręką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anna34 Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 nikt nie potrafi mi pomóc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anna34 Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 W SUMIE MASZ RACJĘ TYLKO CZY JA MOGĘ SKORO ODWOŁANIE PISAŁ MÓJ SZEF I ZASTANAWIAM SIĘ DLACZEGO JA NIE DOSTAŁAM DECYZJI Z SĄDU PRACY..ALĘ DZIĘKUJĘ ŻE KTOŚ W .KOŃCU NAPISAŁ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts