slesa Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Witam, mam pytanie, ale wszystko po kolei, 3 czerwca skręcilem nogę na wycieczce szkolnej, potem wiadomo, szpital, prześwietlenie, okazało się, że mam skręcenie stawu skokowego operacyjne, z zerwaniem więzozrostu piszczelowo-strzałkowego, lewą stopę ustabilizowano operacyjnie śrubą, i noga poszła na 6 tygodni w gips, potem nie mogłem chodzic przez następne 2 tygodnie po zdjęciu gipsu, a kilka dni temu zostałem skierowany na rechabilitację. Zastanawiam się ile mam % uszczerbku na zdrowiu, bo coś noga szybko się nie wyleczy (od tygodnia jestem w stanie chodzic bez kuli), a rechabilitacja trochę zajmie... Może ktoś wie coś o tym? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slesa Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 Ciągle czekam na odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby75 Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 ile wynosi 1% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ww64ww1964 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 na jaką kwotę jesteś ubezpieczony , a jezeli ci chodzi oprocenty to lek . orzecznik ci to powie na komisji lek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slesa Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 Witem, odkopuje trochę temat, ale dziś właśnie dostałem z Universum odpowiedź w sprawie ubezpieczenia. Papiery złożyłem ok 2 tygodnie temu więc jest dobrze z czasem, ale dostałem tylko 5% uszczerbku na zdrowiu, bez komisji lekarskiej. Jestem ubezpieczony w szkole " Umowa grupowego terminowego ubezpieczenia na życie "bezpieczny uczeń"." Nie wyjęto mi jeszcze śruby no i nie wiem czy warto się odwołać. Nie za bardzo się orientuję, ale za wcześniejsze skręcenie (prawej nogi) dostałem 2% i wychodzi na to, że za operacje itp. jest 3%. 1% = 90 zł. Proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem jak ani czy wogóle się odwołać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ava80 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 są tabele na różnych stronach, ewentualnie prywatnie znaleźć lekarza, który ci powie ile powinno być wg tabel ustawowych i czy dobrze policzono. % uszczerbku nie dostaje się za zabiegi chirurgiczne tylko za rodzaj uszkodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slesa Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 dziekuje, za odpowiedz. wiec w takim razie nie ma sensu sie odwolywac, tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 slesa wrote: dziekuje, za odpowiedz. wiec w takim razie nie ma sensu sie odwolywac, tak? Odwoływać jest zawsze sens i ile są na to dobre argumenty. Wpierw trzeba ocenić dokumentację medyczną, decyzję komisji lekarskiej etc.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts