masti2 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Witam!!!Zakończyłem leczenie po pół roku od złamania dostalem z pracy taki wniosek ktory ma wypelnic lekarz ktory prowadzil moje leczenie problem jest jednak z tym poniewaz po 20 dniach od złamania zmieniłem lekarza prowadzącego pytanie jest takie: który lekarz ma to wypelnić ten co mnie przyjmował na po tygodniu od złamania czy ten ktory zaczął prowadzić leczenie po 20 dniach od złamania? z Góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Aha i czy musze dołączyć potwierdzenie odbytych rehabilitacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ten wniosek to jest zaświadczenie o stanie zdrowia N9 i wypełnia go lekarz prowadzący leczenie. Zaświadczenie powinien wyełnić ten drugi lekarz, bo on tak w zasadzie prowadził leczenie ( bez tych 20 dni) i to on tak naprawdę zna przebieg choroby.Zaświadczenie ( oryginał) oddaj swojemu behapowcowi, nie musisz dołączać potwierdzenia odbytych rehabilitacji.Zaświadczenie o stanie zdrowia powinno być wystawione nie wcześniej niż na miesiąc przed datą złożenia wniosku o świadczenie.Pamiętaj też aby sprawdzić, czy na zaświadczeniu lekarz zaznaczył, że leczenie i rehabiltację zakończono. Niektórzy lekarze o tym zapominają, a jest to bardzo ważne, bo kiedy tego nie będzie ZUS odeśle dokumentację do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 masti2 wrote: Aha i czy musze dołączyć potwierdzenie odbytych rehabilitacji? W przypadku likwidacji szkody ze składki wypadkowej w pracy i dochodzenia jednorazowego odszkodowania z ZUS liczy się tylko stały lub długotrwały uszczerbek na zdrowiu, gdyż wysokość odszkodowania to iloczyn owego procentowego trwałego uszczerbku na zdrowiu i 20% przeciętnego wynagrodzenia za każdy stwierdzony trwały uszczerbek na zdrowiu. Wobec tego długość leczenia i rehabilitacji nie ma tutaj żadnego znacznia tak jak w przypadku likwidacji szkody z polisy OC, gdzie wypłaca się obok odszkodowania również zadośćuczynienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi