GRZEGORZ Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam wszystkich serdecznie.W czerwcu doznałem otwartego złamania kości podudzia w wyniku wypadku na motocyklu.Jestem już po dwóch operacjach a zrostu jak nie było, tak nie ma. Mam przed sobą widmo kolejnej(gwóźdź śródszpikowy). Spożywam jogurty, galaretki. Chodzę również na zabiegi polem magnetycznym i nic nie pomaga.Może słyszeliście o jakiejś cud metodzie pomagającej w takich przypadkach:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rehabilitant Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 najlepiej będzie jak przyjedziesz do mnie, skąd jesteś? mój zakład posiada umowę z NFZ, ale rehabilituje również prywatnie, jestem ze Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksandra Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witaj motocyklisto ja też miałam wypadek ma motocyklu razem z mężem połamani totalnie. Rehabilitujemy się od września 2007. Jeżeli chodzi o brak zrostu to nie fajnie. Jest w Bielsku-Białej klinika. Św. Łukasza i specjalizują się w nogach. Przyjeżdża tam taki profesor z Piekar Śl. i konsultuje. Od znajomego córka też nie ma zrostu po 10 msc. pomimo śródszpikowej operacji jeżeli jesteś zainteresowany to popytam o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilka Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 a może okłady z żywokostu ,popytaj w sklepach zielarskich(lub niech ktoś popyta w Twoim imieniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 a co to za okłady Emilko? nic o tym nie slyszalam, skuteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilka Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Czy skuteczne? Raczej tak ,stosował to mój brat ,ma osteoporoze i nistety przy zwykłym potknięciu doznał dosyć skomplikowanego złamania podudzia.przez 3 miesiące leżał z gipsem łykał przróżne preparaty ,plus zastrzyki a zrost nie następował.W końcu ortopeda zdecydował o tym aby zdjąć gips i zacząć stosować dodatkowo okłady.co do przygotowania tej mikstury, to raczej zasięgnij fachowej porady zielarskiej.pamiętam że okłady były robione co 48 godzin.mam nadzieje że chociaż w minimalnym stopniu Ci pomogłam. Życzę dużo zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 rehabilitant wrote: najlepiej będzie jak przyjedziesz do mnie, skąd jesteś? mój zakład posiada umowę z NFZ, ale rehabilituje również prywatnie, jestem ze Szczecina. czesc Ja jestem ze Szczecina i prawdopodobnie za jakis czas bede potrzebowal rehabilitacje złamalem kosc podudzia .Gdzie miesci sie zaklad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renata re Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam wszystkich połamanych i rehabilitantów jestem nową forowiczką dopiero teraz znalazłam pokrewne dusze z czego się bardzo cieszę. Nogę złamałam w styczniu tego roku moze dla niektórych będzie to szok ale nadal jestem w gipsie i mam jeszcze wytrzymac do 9 pażdziernika.Wtedy zapadnie decyzja czy operacja czy zdjęcie na łupkę.Złamałam obie kości prawej goleni w normalnym szpitalu zrobiliby operacje i moze nie musiałabym przezywac takiego piekła.Złamanie było otwarte czego lekarze nie zauwazyli w szpitalu składali 3 razy wreszcie stwierdzili ze samo się zrośnie.Założyli gips i wysłali do domu.Na wizycie po 2 miesiącach otworzyli gips a tu niespodzianka duża rana w opłakanym stanie,noga bolała a oni twierdzili ze musi bolec.Kosc podobno się utleniła i słabo się zrasta az do tej pory.Po takiej męczarni w gipsie/będzie 9 miesięcy/straszą mnie teraz operacją.Nauczyłam się chodzic na gipsie i chodzę bez kul.Dzięki za wysłuchanie.POZDRAWIAM I ZYCZĘ ZDRÓWKA Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 renata re wrote: Witam wszystkich połamanych i rehabilitantów jestem nową forowiczką dopiero teraz znalazłam pokrewne dusze z czego się bardzo cieszę. Nogę złamałam w styczniu tego roku moze dla niektórych będzie to szok ale nadal jestem w gipsie i mam jeszcze wytrzymac do 9 pażdziernika.Wtedy zapadnie decyzja czy operacja czy zdjęcie na łupkę.Złamałam obie kości prawej goleni w normalnym szpitalu zrobiliby operacje i moze nie musiałabym przezywac takiego piekła.Złamanie było otwarte czego lekarze nie zauwazyli w szpitalu składali 3 razy wreszcie stwierdzili ze samo się zrośnie.Założyli gips i wysłali do domu.Na wizycie po 2 miesiącach otworzyli gips a tu niespodzianka duża rana w opłakanym stanie,noga bolała a oni twierdzili ze musi bolec.Kosc podobno się utleniła i słabo się zrasta az do tej pory.Po takiej męczarni w gipsie/będzie 9 miesięcy/straszą mnie teraz operacją.Nauczyłam się chodzic na gipsie i chodzę bez kul.Dzięki za wysłuchanie.POZDRAWIAM I ZYCZĘ ZDRÓWKA Renata o matko a gdzie Cie tak skrzywdzili???, skąd jestes?,bylas na konsultacji u innych lekarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renata re Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Jestem z Lublina a dzisiaj w tym szpitalu przegieli!!!Załamał mi się obcas w gipsie więc pojechałam na izbę przyjęc do tych lekarzy u których się leczę a tam siedzi kilka osób śmiechy ,chichy i mówią mi że zmiana gipsu to za dużo roboty i mam przyjśc w poniedziałek do przychodni.A żeby nic się ne przestawiło mam nie chodzic.Obcas wbija mi się w nogę a oni nic .To skandal!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi