Odszkodowanie po wypadku komunikacyjnym
Założył molly86, 11 stycznia 2011 · 375 wyświetleń
Jeśli posiadał Pan ubezpieczenie NNW na skuter to dziewczyna może ubiegać się o wypłatę świadczenia z tego tytułu, Pan również.
Teoretycznie może Pan pozwać sprawcę wypadku na drodze powództwa cywilnego. ale w praktyce to nie wiele daje bo on powinien zawiadomić o sprawie swojego ubezpieczyciela i postępowanie prowadzone jest de facto przeciwko niemu.
Ma Pan pełnomocnika więc nie pozostaje nic innego jak działań pod jego wskazówkami, ewentualnie kontrolować jego poczynania.
molly86 napisał(a):
Witam, w lutym br byłam uczestnikiem wypadku komunikacyjnego. Byłam pasażerem auta, które było stroną poszkodowaną. Z związku z tym doznałam zniesienia lordozy szyjnej z tendencją do kyfotycznego ustawienia na poziomie C5-C6.Miesiąc chodziłam w kołnierzu ortopedycznym, byłam na zwolnieniu (jestem studentką ost roku studiów). Skutki odczuwam do dziś: problemy z siedzeniem, staniem, okropne bóle. Tych samych urazów doznał mój narzeczony. Wysłaliśmy wszystkie dokumenty do ubezpieczyciela sprawcy - LD. Dostałam propozycję ugody - 3.000 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało. Napisali mi, że jeśli sie nie zgodzę wypłacą mi 2200zł i 76zł kosztów leczenia. Ale leki i kołnierz ortopedyczny kosztowały 96zł. Co robić w tej sytuacji? Skorzystać z ugody? Czy jeśli mój narzeczony otrzyma taką samą ofertę ma z niej skorzystać? Stracił 3 tygodnie w pracy.
W przypadku pytań proszę o kontakt z naszą firmą.