Katarzyna80 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Dobry wieczór,wczoraj w drodze do pracy miałam wypadek samochodowy. Stałam na światłach i zostałam uderzona w tył samochodu. Z uwagi na fakt, iż nie było widać większych szkód w samochodzie wzięłam oświadczenie od sprawcy wypadku ( z opisem, iż to było z jej winy), policji nie wzywałyśmy. Ponieważ przy uderzeniu poczułam ból w kręgosłupie poszłam do lekarza internisty i otrzymałam 10 dni zwolnienia z nakazem leżenia i skierowaniem do ortopedy. Wizytę u ortopedy mam dopiero w przyszłym tygodniu, kręgosłup mnie boli. Proszę o informację czy muszę powiadomić kadry, iż miałam wypadek w drodze do pracy - czy jest to ważne w przypadku wypłaty ew. odszkodowania (jeśli oczywiście ktoś takie orzeknie). Mam dodatkowe ubezpieczenie w PZU. Może mają Państwo doświadczenia w takim przypadku jak dalej postępować.Pozdrawiam,Katarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabianopulos Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 z ZUSu odszkodowanie się nie należy ,płacą wyłącznie za wypadek w pracyz PZU jeżeli było to ubezpieczenie typu NNW to się należyproszę również pomyśleć o odszkodowaniu osobowym z OC sprawcy wypadku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna80 Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 dziękuję za odpowiedź. Czy jest jakiś określony termin w którym muszę zgłosić szkodę do ubezpieczyciela zarówno w przypadku odszkodowania z OC sprawcy za szkody w aucie i do PZU o zajściu wypadku? (mam opcję dot. uszczerbku na zdrowiu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts