mem Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam, złamałam kostkę w centrum miasta, na starówce (TORUŃ) . Jestem osobą bezrobotna bez dodatkowego ubezpieczenia w PZU czy gdziekolwiek. Czy jest jakaś szansa na odszkodowanie jakąś inna drogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzik_291 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witaj,wydaje mi się,że tylko skarżąc miasto o wypłatę odszkodowanai.U mnie podobna sytuacja ale ja mam jeszcze ubezp.pracownicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asyll Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam.Jestem w podobnej sytuacji i planuję ubiegać się o odszkodowanie od miasta.Ucierpiałam dotkliwie, operacja, ból itd.Jeśli również będziesz składać roszczenie, chętnie dowiem się jak Ci sprawa potoczyła się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 mem wrote: Witam, złamałam kostkę w centrum miasta, na starówce (TORUŃ) . Jestem osobą bezrobotna bez dodatkowego ubezpieczenia w PZU czy gdziekolwiek. Czy jest jakaś szansa na odszkodowanie jakąś inna drogą? Co do zasady ma Pan prawo dochodzić odszkodowania i zadośćuczynienia od zarządy czy właściciela chodnika na którym doszło do poślizgnięcia. Fakt, że jest Pan osobą bezrobotną nie ma żadnego znaczenia dla oceny tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi