mem Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Witam, złamałam kostkę w centrum miasta, na starówce (TORUŃ) . Jestem osobą bezrobotna bez dodatkowego ubezpieczenia w PZU czy gdziekolwiek. Czy jest jakaś szansa na odszkodowanie jakąś inna drogą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madzik_291 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Witaj,wydaje mi się,że tylko skarżąc miasto o wypłatę odszkodowanai.U mnie podobna sytuacja ale ja mam jeszcze ubezp.pracownicze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asyll Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Witam.Jestem w podobnej sytuacji i planuję ubiegać się o odszkodowanie od miasta.Ucierpiałam dotkliwie, operacja, ból itd.Jeśli również będziesz składać roszczenie, chętnie dowiem się jak Ci sprawa potoczyła się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 mem wrote: Witam, złamałam kostkę w centrum miasta, na starówce (TORUŃ) . Jestem osobą bezrobotna bez dodatkowego ubezpieczenia w PZU czy gdziekolwiek. Czy jest jakaś szansa na odszkodowanie jakąś inna drogą? Co do zasady ma Pan prawo dochodzić odszkodowania i zadośćuczynienia od zarządy czy właściciela chodnika na którym doszło do poślizgnięcia. Fakt, że jest Pan osobą bezrobotną nie ma żadnego znaczenia dla oceny tej sytuacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now