autostopowicz35 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 mój mąż uległ wypadkowi śmiertelnemu na terenie zakładu pracy(spadł z rusztowania),ale według ustaleń prokuratury nie było to w godzinach pracy.czy w takim przypadku przysługuje mi odprawa pośmiertna i od kogo. jak wygląda sprawa jeśli by mój mąż był pod wpływem alkoholu.mąż osierocił 4 dzieci.proszę o szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Jeżeli na rusztowanie wszedł z własnej inicjatywy i nie wykonywał tam czynności związanych z praca to nie ma związku z pracą. Same godziny wyznaczone pracy maja mniejsze znaczenie. Jeżeli chodzi o to czy to że maz był pod wpływem alkoholu i to spowodowało wypadek, a tak zapewne zostanie stwierdzone w protokole, to nie pozbawia rodziny świadczeń z tytułu śmierci pracownika. Ważne aby był stwierdzony wypadek przy pracy , nie jest istotne wtedy czy wypadek spowodowany był przez męża wskutek nietrzeźwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Guest Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 bezpłatna porada prawna-500135084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi