Agnieszka1661348235 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 2 tygodnie temu idąc do pracy źle stąpnęłam schodząc że schodka(wychodziłam ze sklepu)i w wyniku czego doznałam urazu,przesiedziałam w pracy 8 godzin i pojechałam do lekarza,po czym prześwietlenie i stabilizator(skierowanie do NFZ po zniżke 40% na owy stabilizator)i L4 na 30 dni i poruszanie się o kulach.nie mam żadnej dokumentacji w domu prócz zdjęcia rtg.mam pytanie:czy moge ubiegać się o odzkodowanie od właściciela sklepu i jak to zrobić?nie jestem nigdzie ubezpieczona i nie mam świadków zdarzenia.dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIX Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Szanowna Pani Nelly, z opisu, co do przebiegu niniejszego zdarzenia (szkody), jednoznacznie wynika, iż do powyższego zdarzenia doszło przez Pani NIEUWAGĘ - sorki Dlatego też, jeżeli NIE POSIADA Pani aktualnie AKTYWNEJ polisy od NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków) - ubezpieczenie NIEOBOWIĄZKOWE, to znikąd za niniejsze zdarzenie odszkodowania Pani NIE UZYSKA - takie są realia niestety. Dlatego też ....., Bardzo proszę myśleć o rychłym i skutecznym wyleczeniu i ....i w niedalekiej przyszłości proszę pomyśleć o ubezpieczeniu się od NNW, są to groszowe kwoty składek, a jak wynika chociażby z tego zdarzenia - Pani zdarzenia "rzeczy" bardzo przydatne. POWODZENIA Pozdrawiam Z poważaniemRemik K. PS. Życzę Pani BARDZO SZYBKIEGO POWROTU do pełni zdrowia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348235 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 bardzo dziękuję za odpowiedź,nie takiej oczekiwałam oczywiście ale przynajmniej wiem na czym stoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIX Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Witam Panią ponownie, PRZYKRO MI,ale NIESTETY takie są realia - sorki. POWODZENIA Pozdrawiam Z poważaniemRemik K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348235 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 niestety smutne są te realia,jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiolka Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 w drodze do pracy doznałam skręcenia z zerwaniem torebki stawowej 3- tyg w gipsie,mam 100%zwolnienie bo bhp-owiec mi uznał i nic poza tym ,ale moja ciotka ostatnio miała to samo i dostała z zusu odszkodowanie za kazdy dzien pobytu w gipsie mimo ze zdarzenie miało miejsce na wczasach a ja jak poszłam to odmówiono mi wydania druku ,pani z zus twierdziła ,że nie ma czegos takiego,zdarzenie miało miejsce koło przystanku tramwajowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi