agatkapaw Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 witam,czy ktoś się może orientuje w jaki sposób można udowodnić, że podczas wypadku mąż miał zapięte pasy? Warta obniżyła wartość wypłaty o 20% twierdząc, że obrażenia których doznał wskazują na brak pasów. Oczywiście jest to nieprawda i w sumie nie wiem jak obrażenia mogą na to wskazywać, bo miał urazy prawej części ciała, czyli dokładnie po stronie w którą uderzyliśmy w drzewo. czy wystarczą oświadczenia świadków, policji czy trzeba powołać biegłego? I czy faktycznie tak jest, że to ja im muszę udowodnić zapięcie pasów a mnie oni mnie fakt ich niezapięcia?Bardzo proszę o odpowiedz na moje pytania, bo nie wiem czy starać się coś załatwiać czy odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Annegi wrote: To Pani powinna udowodnić fakt zapięcia pasów To Warta zgodnie z art. 6 kc musi udowodnić, że wina jest po stronie Poszkodowanego i musi przedstawić na to dowody (świadków, dokumenty z policji, opinie biegłych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi