agatkapaw Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 witam,czy ktoś się może orientuje w jaki sposób można udowodnić, że podczas wypadku mąż miał zapięte pasy? Warta obniżyła wartość wypłaty o 20% twierdząc, że obrażenia których doznał wskazują na brak pasów. Oczywiście jest to nieprawda i w sumie nie wiem jak obrażenia mogą na to wskazywać, bo miał urazy prawej części ciała, czyli dokładnie po stronie w którą uderzyliśmy w drzewo. czy wystarczą oświadczenia świadków, policji czy trzeba powołać biegłego? I czy faktycznie tak jest, że to ja im muszę udowodnić zapięcie pasów a mnie oni mnie fakt ich niezapięcia?Bardzo proszę o odpowiedz na moje pytania, bo nie wiem czy starać się coś załatwiać czy odpuścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Annegi wrote: To Pani powinna udowodnić fakt zapięcia pasów To Warta zgodnie z art. 6 kc musi udowodnić, że wina jest po stronie Poszkodowanego i musi przedstawić na to dowody (świadków, dokumenty z policji, opinie biegłych). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now