Jump to content
Forum Odszkodowania

pzu życie a kredyt hipoteczny

elakidyba
 Share

Recommended Posts

Witam

W sierpniu doznałam złamania glowy kości promieniowej (leczenie operacyjne 2 druty kirschnera i rehabilitacja zabiegi mam jeszcze w grudniu) dodam że wypadku doznałam w domu nie w pracy,czy mając grupowe ubezpieczenie na życie w pzu ale przypisane do kredytu hipotecznego (zrobiona cesja na bank) mogę ubiegać się o odszkodowanie, a jeżeli tak,to jak się do tego zabrać.Bardzoproszę o pomoc w tej sprawie,z gory dziękuję

• 5 weeks later...
Przede wszystkim proszę sprawdzić, jaki zakres ubezpieczenia ma Pani polisa – czy obejmuje uszczerbek na zdrowiu. Druga ważna sprawa – czy Pani pracownicze ubezpieczenie obejmuje także wypadki w domu? Nie jest to regułą – zależy, jakie warunki wybrała Firma i Ubezpieczyciel. Proszę uważnie przeczytać Ogólne Warunki Ubezpieczenia, dołączone do Pani polisy grupowej (a jeśli ich Pani nie dostała, proszę poprosić o nie pracodawcę lub zwrócić się w tej sprawie bezpośrednio do Towarzystwa). W Pani sytuacji najprościej byłoby zgłosić się bezpośrednio do PZU i przedstawić swoją sprawę. Na podstawie przedstawionych przez Panią powyżej informacji nie sposób wyczerpująco odpowiedzieć na postawione pytanie. Jedno mogę dodać – odszkodowanie przyznaje się dopiero po zakończeniu leczenia – a Pani wspomina, że jeszcze w grudniu ma zabiegi. Proponuję teraz udać się do PZU, by wybadać sprawę, a w styczniu składać wniosek o odszkodowanie. Jeśli chodzi o cesję na bank w ubezpieczeniach na życie – w przypadku szkód, które nie wpływają na ryzyko opłacania składek kredytu (ma Pani regularne wpływy z pensji, składki są opłacane w terminach), bank nie powinien rościć praw do odszkodowania.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...