ucienik87 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Jakieś 5 miesięcy temu miałem wypadek, chciałbym się dowiedzieć jakie mogę dostać odszkodowanie, żebym w razie czego mógł się odwołać itp. Był to wypadek komunikacyjny i ja kierowałem, nie bylem pod wpływem alkoholu itp.nie przekroczyłem prędkości. Prokurator umorzył postępowanie jakie się toczyło w sprawie wypadku. Proszę o pomoc w ustaleniu kwoty lub też uszczerbku na zdrowiu. Dodam, że jestem ubezpieczony od NNW na kwotę 30000zł. Dziękuje za pomoc. Dodaje kartę informacyjna ze szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucienik87 Opublikowano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Niestety nie mogę dołączyć karty ze szpitala. W wypadku doznałem złamania wyrostków L3 i L4, stłuczenia mózgu, stłuczenia płuca, krwiaka śródmózgowego, mocnego uderzenia w głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucienik87 Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Tak, sąd miesiąc temu warunkowo umorzył postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucienik87 Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Nie byłem pod wpływem alkoholu, nie przekroczyłem prędkości, miałem zapięte pasy, był to po prostu nieszczęśliwy wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 oczywiście że po zakończeniu leczenia może Pan złożyć wniosek o wypłatę odszkodowania z polisy NNWUbezpieczyciel wypłaci stosowne odszkodowanie w oparciu o orzeczony przez komisję uszczerbek na zdrowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucienik87 Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Złożyłem wszelka dokumentacje do ubezpieczyciela. Co w przypadku jeśli kwota będzie zbyt niska, mogę na taką kwotę się nie zgodzić lub podać ich do sądu itp. Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiolaw88 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 WitamW listopadzie ubiegłego roku miałam wypadek samochodowy. Zatrzymałam się przed przejściem dla pieszych i bus wjechał w tył mojego auta. Doznałam urazu głowy miałam nadciagnięte wiezadła kręgosłupa szyjnego ( do tej pory odczuwam ból czasami ) . W kwietniu robiłam badania do pracy i okulista stwierdził że musiałam mieć silne uderzenie w głowę ponieważ w lewym oku mam blizny. Zaznaczam że wcześniej nie miałam żadnego urazu. Złożyłam dokumenty do Allianzu i dostałam odpowiedz odmowną - 0 procent uszczerbku na zdrowiu. Moje pytanie czy przysługuje mi odszkodowanie z nnw i co zrobić dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Świadczenie z ubezpieczenia NNW przysługuje jeśli będzie miała Pani trwały lub długotrwały uszczerbek na zdrowiu. W świetle powyższego opisu bez zaznajomienia się z dokumentacją medyczną trudno rozstrzygnąć, czy taki uszczerbek jest czy też go brak. Wg mnie warto pomyśleć o dochodzeniu świadczeń z ubezpieczenia OC samochodu który na Panią najechał. Kwota zadośćuczynienia powinna być nieporównywalnie większa od tej z NNW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joasiaba Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Jeżeli jest Pani zainteresowana pomocą Kancelarii pomagającej w dochodzeniu odszkodowań m.in z polisy OC to proszę o podanie nr telefonu. Chętnie się z Panią skontaktuję i udzielę pomocy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi