strzala Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 witam ,22 grudnia 2009 r. jadąc do pracy drogą krajową nr E7 wyskoczyła mi sarna, odruchowo skręciłem w prawą stronę a tam rosły drzewa, uderzyłem w drzewo po czym auto zaczęło koziołkować i uderzyło w drugie drzewo a ja wyleciałem z auta w trakcie koziołkowania.... Doznałem wielu połamań, obie kości udowe połamane w 5 miejscach, kość piszczelowa, oraz połamany kręgosłup a dokładniej C2...chciałem się dowiedzieć czy mogę starać sie o jakieś odszkodowanie za to że w tym miejscu nie było znaku A-18b Uwaga na zwierzęta dzikie?2 miesiące po wypadku znak został umieszczony w tym miejscu...pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszs2154 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam Możesz, jednak w oparciu o Art 6 KC na Tobie ciąży obowiązek udowodnienia faktu, z którego wywodzisz skutki prawne; a więc udowodnienia że to właśnie sarna bezpośrednio przyczyniła się do zaistnienia zdarzenia - świadkowie są, zeznania sarny są, fotografie są itd ???Sarna jest państwowa, "przynależy" do koła łowieckiego na którym się znajduje i to koło odpowiada za tego typu szkody.Ustal właściwe koło łowieckie, zgłoś roszczenie w oparciu o max ilość dokumentów i innych pomocnych materiałów; w kole zapewne sprawę przekażą do "ich" zakładu ubezp. , bo pewnie są ubezpieczeni i tam będziesz walczył zaciekle o to co Ci się należy.Życzę powodzenia i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzala Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Dziękuję ślicznie za pomoc...z tego co mi wiadomo to świadkowie są ,ale ja nie wiem kim są te osoby , ponieważ Policja nie poda mi nazwisk mimo iż chciałem podziękować tym osobom ... sam pamiętam tylko to jak mi sarna wyskoczyła, dziękuję mimo wszystko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukassszzz Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 miałem prawie to samo wyskoczył mi jelęn i uderzyłem w drzewo znaku nie bylo poniewaz ktos wyrwal stal tylko słupek bez oznaczenia . Czy mam szanse na odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzala Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 tak, ja staram się o odszkodowanie, przez kancelarię z gdańska. musisz na policję isc i złożyc wniosek o ...kurczę zapomniałem dokładnej nazwy, o notatkę ze zdarzenia, oplacic to, ok 17 zl. ja dostałem pismo że "..przyczyną wypadku było wtargnięcie zwierzyny leśnej na drogę..." i dzięki temu mam duze szansę o odszkodowanie, z tego co wiem chcą ugody a co i jak napiszę ci w prywatnej wiadomosci ok? a masz świadków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi