gabriela g Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Mam pytanie mój brat pracuje na dachach w delegacji -na hotelu uległ wypadkowi mianowicie poślizgnął się pod prysznicem i doszło do złamania ręki -czy to zalicza, się jako wypadek przy pracy ? I drugie pytanie miało to miejsce 7 miesięcy temu ten cały czas brat był na zwolnieniu i otrzymywał zasiłek chorobowy.Nie zgłoszone jednak to było pracodawcy pisemnie -jedynie ustnie -teraz chcielibyśmy rozpocząc procedurę o odszkodowanie -ale z tego co tu wyczytałam potrzebny jest protokół i uznanie pracodawcy że to był wypadek w pracy-czy nie jest jeszcze za późno na załatwienie -ktoś tu pisał że to nie ulega przedawnieniu -proszę o dpowiedz-dodam jeszcze że brat ma wstawioną blachę bo kość nie chciała sie zrastać -to chyba jest jakiś uszczerbek na zdrowiu ? Zgóry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 to zdarzenie nie jest wypadkiem w pracy nawet w delegacji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgodze sie że nie jest to wypadek w pracy ale moim zdaniem może to być wypadek zrównany z wypadkiem przy pracy, jeżeli hotel w którym mieszkał poszkodowany to jedyne miejsce gdzie po pracy ma możliwość umycia sie to pracodawca powinien zakwalifikować je jako wypadek zrównany z wypadkiem przy pracy, mimo wszystko będąc w delegacji nie jesteśmy na wczasach tylkow dyspozycji pracodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabriela g Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Dzięki Griszo nawet niewiedziałam że coś takiego jest jak wypadek zrównany z wypadkiem w pracy -właśnie sobie poczytałam o tym i Ty masz chyba rację że to się jak najbardziej kwalifikuje na takie coś -wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 griszo wrote: Zgodze sie że nie jest to wypadek w pracy ale moim zdaniem może to być wypadek zrównany z wypadkiem przy pracy, jeżeli hotel w którym mieszkał poszkodowany to jedyne miejsce gdzie po pracy ma możliwość umycia sie to pracodawca powinien zakwalifikować je jako wypadek zrównany z wypadkiem przy pracy, mimo wszystko będąc w delegacji nie jesteśmy na wczasach tylkow dyspozycji pracodawcy. Jak najbardziej popieram taką wykładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi