daro62 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 witam,mam pytanko mialem wypadek przy pracy (wieloodlamowe zlamanie piety),zaklad pracy przeslal papiery do ZUS,po jakims czasie dostalem pismo o braku zakonczenia leczenia,dostarczylem ten dokument i mam czekac na decyzje,minelo juz poltora miesiaca od czasu dostarczenia tego dokumentu,przedzwonil;em do ZUS i tam mnie poinformowano,ze papiery sa w orzecznictwie od 20 wrzesnia,czy sa jakies terminy o wezwaniu mnie na komisje lekarska,ja mysle ze troche to za dlugo trwa.z gory dziekuje za kazda informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Date licz od ostatniego dostarczonego dokumentu. Zus ma 30 dni na określenie daty komisji od tej daty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro62 Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 minelo juz prawie 2 miesiace o czasu dostarczenia ostatniego dokumentu,gdzie mozna zlozyc zazalenie,pani w zusie powiedziala ze papiery sa w orzecznictwie i juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Do prezesa oddziału ZUS , ewentualnie mozna pogrozic skierowaniem do rzecznika praw ubezpieczonych ewentualnie Komisji Nadzoru Ubezpieczen i Finansów, może do RPO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 griszo wrote:Date licz od ostatniego dostarczonego dokumentu. Zus ma 30 dni na określenie daty komisji od tej daty.§ 5. Zakład ustala, w ciągu 7 dni od dnia otrzymania wniosku, termin badania ubezpieczonego przez lekarza orzecznika.Wypłata następuje w ciagu 30 dni od wydania decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi