Kiniaf Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Witam, w tym roku moja rodzina 4-os + pies została potrącona na przejściu dla pieszych. Policja orzekła że winny jest kierujący pojazdem i przesyła sprawę do sądu. Obrażenia jakie doznaliśmy to: Ja: zerwanie więzadła krzyżowego, naderwanie bocznych, wstrząśnienie mózgu, niepamięć wsteczna, mocne zbicie kości udowej i piszczelowej, przepuklina liczne otarcia, siniaki, i blizny. Czekają mnie dwie operacje: na kolano i przepuklinę. Mąż: stłuczenie żeber, uszkodzenie kciuka z ograniczoną znacznie funkcjonalnością ręki, liczne zadrapania i stłuczenia. Córka: Skręcenie kostki, zwichnięcie torebki stawowej, siniaki, obtarcia uraz psychiczny. Synek: liczne obtarcia, siniaki, zadrapania wielki strach przed samochodami i przejściem dla pieszych. Pies: zerwanie więzadeł w tylnych łapach. Moje pytanie to ile możemy dostać odszkodowania i zadośćuczynienia za te obrażenia, straty w pracy ja do dziś 6 tyg. na zwolnieniu za miesiąc operacja przepukliny i znowu zwolnienie. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Wysokość odszkodowania i zadośćuczynienia ocenia się indywidualnie. Odszkodowanie wypłaca się za straty materialne (m.in. koszty leczenia, rehabilitacji, utraconych dochód). Zadośćuczynienie za szkody niematerialne zależy m.in. od ilości zabiegów, trwałego uszczerbku na zdrowiu, widocznych następstw wypadku, wpływu wypadku na życie zawodowe i prywatne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiniaf Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 Chciałam się dowiedzieć mniej więcej o jaką kwotę mogę walczyć nie konkretną cenę. Ale dziękuję bardzo za odpowiedz na pewno się przyda. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Kiniaf wrote: Chciałam się dowiedzieć mniej więcej o jaką kwotę mogę walczyć nie konkretną cenę. Ale dziękuję bardzo za odpowiedz na pewno się przyda. Pozdrawiam Nie sposób wskazać nie znając dokumentacji medycznej, nie przeprowadzając wywiadu z samym poszkodowanym jak i wielu innych wskaznych aspektów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paruslex Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Wyceniając wysokość zadośćuczynienia bierze się pod uwagę wiele czynników, m.in. doznany uszczerbek na zdrowiu, życie zawodowe, rodzinne, komplikacje na tym tle i in. Bez indywidualnego poznania sprawy nie da się określić jego wysokości. Inne zadośćuczynienie będzie u Pani, a inne u pozostałych członków rodziny.Odszkodowanie natomiast łatwiej wyliczyć, bowiem w zasadzie jest to faktyczny ubytek w majątku jaki Państwo doznaliście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.momot.euco Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Witam Jestem przedstawicielem z firmy zajmującą się w uzyskiwaniu największych odszkodowań i z chęcią pomogę pani uzyskać największe odszkodowanie. Proszę tylko o kontakt mailowy który będzie w moim profilu.Możemy ściągnąć to z OC sprawcy, do tego jest potrzebna notatka policyjna ( wystarczy pójść na policje i to odebrać) i dokument przebiegu leczenia który wystawili Pani po wyjściu ze szpitala. Pozdrawiam Damian Momot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roszi Posted September 21, 2011 Share Posted September 21, 2011 Proszę o kontakt na maila postaram się pomóc pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniia82 Posted September 21, 2011 Share Posted September 21, 2011 witam!Należy sie jak najbardziej odszkodowanie dla Pani i całej rodziny. Wiem że wiele firm odszkodowawczych walczy o Pani sprawę, ale od Pani zależy kogo wybierze. Nie ma znaczenia jaka firma będzie Panią reprezentowac. Ważne jest ile procent z tego odszkodowania Firma bierze i tu można negocjowac.Ja również służe pomocą. W razie potrzeby proszę pisac na maila.Pozdrawiam i życzę powodzenia i duzego odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted September 21, 2011 Share Posted September 21, 2011 aniia82 wrote:witam!Należy sie jak najbardziej odszkodowanie dla Pani i całej rodziny. Wiem że wiele firm odszkodowawczych walczy o Pani sprawę, ale od Pani zależy kogo wybierze. Nie ma znaczenia jaka firma będzie Panią reprezentowac. Ważne jest ile procent z tego odszkodowania Firma bierze i tu można negocjowac.Ja również służe pomocą. W razie potrzeby proszę pisac na maila.Pozdrawiam i życzę powodzenia i duzego odszkodowania.Jak to nie ma znaczenia fachowość i rzetelność firmy. Sama prowizja jeszcze nie przesądza o rzetelności firmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts