bogas Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam. Kilka dni temu nasza córka miała wypadek w smaland w ikei czego efektem była interwencja pogotowia ratunkowego, transport dziecka do szpitala ( oddział ratunkowy) i cztery szwy."Opieka"smaland sporządziła na tą okoliczność raport. Sytuacja została zgłoszona do ubezpieczyciela dziecka, ponieważ jest ubezpieczone przez przedszkole 24 h/na dobę. Ubezpieczyciel przyjął zgłoszenie.W związku z wypadkiem udałem się, do ikea w celu porozmawiania z kimś "kompetentnym", zostałem zbyty od razu, poinformowano mnie, iż muszę skerować do sklepu odpowiednie pismo. Problem tkwi w tym, jakie to ma być pismo, opisujące daną sytuację, nie mam pojęcia. Wydaje mi się, iż firma mnie zbyła w celu zniechęcenia mnie do jakichkolwiek działań na drodze odszkodowawczej. Moja pytanie, co ma teraz zrobić, co do nich napisać, z kim się kontaktować. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Po pierwsze poproś o regulamin korzystania ze smalandu - pozwoli Ci to na ustalenie zakresu opieki i obowiązków opiekunek.Po drugie poproś o podanie polisy OC sklepu na dzień wypadku - taka sieć jak IKEA ma je na 100 %. Szkodę zgłoś do Ubezpieczyciela wskazując na zaniedbanie pracowników IKEA poprzez brak należytego nadzoru nad dzieckiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi