izunia80dd Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 witam.. pare dni temu jechałam busem " przewóz osób" i podczas wysiadania uczen zatrzasnął mi prawego kciuka tylnymi zasuwanymi drzwiami.. po wydostaniu palca kierowca pojechał dalej a ja na własną reke musiałam dotrzec do szpitala. Palec został złamany i załozono 5 szwów.. szwy nie zostały jeszcze zdjęte,a chirurg stwierdził ze leczenie do pełnej sprawnosci kciuka moze potrwać nawet pół roku.. czy moge ubiegac sie o odszkodowanie z nw?? dodam ze jestem na urlopie wychowawczym i lekarz stwierdził ze z zusu oszkodowanie mi sie nie nalezy... co dalej robic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Jeśli ma Pani ubezpieczenie NNW to jak najbardziej się Pani należy świadczenie. Poza tym warto powalczyć o odszkodowanie z ubezpieczenia OC samochodu z którego Pani wysiadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izunia80dd Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 chce wiedziec czy moge sie starac jesli kierowca ma nw??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Jeśli kierowca ma NNW to oczywiście może się Pani starać, ale z OC również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izunia80dd Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 ale na jakiej zasadzie z oc? rozmawiałam dzis z tym kierowca i twierdzi ze z oc nie nalezy sie.... dziekuje ze odpisujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beata76 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 oczywiscie,ze z oc sie nalezy i z reguły są to kwoty wyzsze,niż z nw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi