Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Gdzie wybrać OC?

anja
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

smolek wrote:

chomiczyca wrote:

im tańsze ubezpieczenie tym gorzej z wypłatą odszkodowania i jego kwotą. Chytry dwa razy traci.

to też w pewnej mierze zalezy od tego na kgo trfisz

W przypadku zakupu czystego OC nie ma to żadnego znaczenia. Wasze OC nie jest wypłacane Wam, tylko poszkodowanemu.

• 4 tygodnie później...
Radzę wybrać najtańszą opcję i ubezpieczyciela który nie robi większych problemów z wypłatami. Ostatnio korzystałem z takiej porównywarki finmarket, dobrze działa więc ceny można tu porównać co do reszty to chyba najlepiej zasięgnąć opinii.

Raffał wrote:

Może coś faktycznie w tym jest ,że to jednak przyzwyczajenie mimo, że taki stary to jeszcze nie jestem heh .Byłem w CUK i jeszcze poprosiłem o przeliczenie, wyszło tak jak przeliczałem w domu. Też mi proponowano pakiet i chyba się nawet na niego zdecyduję.

A takie pakiet to co obejmuje? I jaka jest oszczędność?

• 4 tygodnie później...
Najlepiej poczytaj sobie na ich stronie, ja nie jestem specem w tym temacie . Mieli kilka różnych pakietów, ja wziąłem tzw. samochód z majątkiem .Początkowo chciałem samo oc i ac , ale trochę się u nas w rodzinie wydarzyło i dlatego potrzebowałem pakietu.

• 1 miesiąc temu...
Dziękuję, byłam w tym Cuk i już załatwiłam wszystko. Mieszkania na razie nie chcemy ubezpieczać, wykupiłam tylko oc i ac. W porównaniu z zeszłym rokiem płacę mniej, a nie spodziewałam się tego:)

• 8 miesięcy temu...
J a zawsze ide do posrednikoów finansowych mozecie yslec co chcecie ale uwzam ze jak ktos sie nie zna to lepiej poradzić sie kogos ogarnietego w temacie nawet przy zwykłym OC gdzie tak na [rawde jest mnóstwoo rónych firmm i op0cjiii ubezpieczenia. w krakowie polecam gemini polska

• 2 miesiące temu...
Ja do pośredników nie chodzę, bo w sumie to wykupienie OC to nie jest aż taka filozofia, żeby się nad tym długo zastanawiać. Poza tym pośrednicy muszą na tym zarobić, więc jak sama kupuję to nie płacę dodatkowo, co zmniejsza koszty ubezpieczenia. Jak narazie robię sobie kalkulację online, więc też nie muszę się umawiać z agentami i pośrednikami. Dobrą ofertę ma Liberty Ubezpieczenia lu.pl/komunikacyjne/oc-z-mini-assistance ze standardowym ubezpieczeniem OC ale w cenie jest jeszcze mini assistance, co jest dodatkową ochroną.

myszka28 wrote:

Ja do pośredników nie chodzę, bo w sumie to wykupienie OC to nie jest aż taka filozofia, żeby się nad tym długo zastanawiać. Poza tym pośrednicy muszą na tym zarobić, więc jak sama kupuję to nie płacę dodatkowo, co zmniejsza koszty ubezpieczenia. Jak narazie robię sobie kalkulację online, więc też nie muszę się umawiać z agentami i pośrednikami. Dobrą ofertę ma Liberty Ubezpieczenia lu.pl/komunikacyjne/oc-z-mini-assistance ze standardowym ubezpieczeniem OC ale w cenie jest jeszcze mini assistance, co jest dodatkową ochroną.

Nawet jeśli w ten sposób kupujesz OC płacisz "pośrednikom", którymi są w tym wypadku konsultanci. Agenci nie narzucają sobie marży na ubezpieczeniach, stawki są odgórne od centrali także to bez znaczenia :)

• 4 tygodnie później...